enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2388
EURO
37,2265
ALTIN
2.987,61
BIST
8.945,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Dermatologlardan şaşırtan öneri: Banyoda sadece bu 3 bölgeyi sabunlayın!

Dermatologlardan şaşırtan öneri: Banyoda sadece bu 3 bölgeyi sabunlayın!
Advert
12.10.2024 14:25
2
A+
A-

Vücut Hijyeninde Sabun Kullanımının Önemi

Vücut hijyenini sağlamak son derece önemlidir ve düzenli yapılmalıdır. Ancak çoğu insanın bilmediği bir gerçek, günlük sabun kullanımının yalnızca vücudun üç bölgesi için yeterli olduğudur.

Önemli Bölgeler

Dermatologlar, cildin doğal bariyerini korumak için aşırı sabun kullanımından kaçınılması gerektiğini belirtiyor. Sabun kullanılması gereken bölgeleri şu şekilde sıralıyorlar:

  • Koltuk altı
  • Kasık bölgesi
  • Bacaklar

Bu bölgeler ter ve bakteri birikiminin en yoğun olduğu alanlardır ve hijyen için düzenli temizlenmeleri önemlidir. Dermatologlar, bu üç bölgenin sabunla temizlenmesini önerirken, vücudun geri kalanının doğal yağ dengesini koruyarak aşırı sabun kullanımından kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

Aşırı Sabun Kullanımının Zararları

Toronto Üniversitesi’ndeki dermatologlar, araştırmalarının her gün tepeden tırnağa sabun kullanarak yıkanma alışkanlığının egzama gibi cilt sorunlarına yakalanma riskini artırdığını ortaya koyduğunu belirtiyor. Aşırı sabun kullanımı cildin doğal bariyerini zayıflatır ve hassasiyeti artırır.

Mikrobiyomun Önemi

Hijyen ürünleri cildimizin yüzeyindeki yararlı bakterileri temizleyerek mikrobiyomun doğal dengesini bozar. Bu durum cildin koruyucu bariyerini zayıflatır ve bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, mikrobiyomun bozulmasının bağışıklık sistemini zayıflatarak cilt sorunlarına yol açabileceğini vurguluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.