enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2926
EURO
37,2274
ALTIN
2.989,03
BIST
8.950,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

100 yaşını geçen insanların beslenme alışkanlıkları incelendi: 4 besin ortak çıktı!

100 yaşını geçen insanların beslenme alışkanlıkları incelendi: 4 besin ortak çıktı!
Advert
12.10.2024 13:20
1
A+
A-

Uzun Ömrün Beslenme Sırları

Uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırrı, beslenmede gizli olabilir. Araştırmalar, 100 yaşını geçmiş kişilerin diyetlerinde öne çıkan dört ortak besini tespit etti.

Fasulye

Özellikle Akdeniz ve Okinawa diyetlerinde yer alan fasulye, yüksek lif ve protein kaynağıdır. Kalp sağlığını destekler, sindirimi iyileştirir ve düşük kalorili bir protein kaynağı sunarak uzun ömürle ilişkilendirilmiştir.

Tatlı Patates

Japonya’nın Okinawa kentinde uzun ömürlülerin beslenme temellerinden biri olan tatlı patates, düşük glisemik indeksi, bol antioksidanı ve beta-karoten içeriğiyle bilinmektedir. Bağışıklığı güçlendirir ve kronik hastalık riskini azaltır.

Zeytinyağı

Akdeniz diyetiyle özdeşleşen zeytinyağı, sağlıklı yağlar açısından zengindir. Kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olur. Araştırmalar, zeytinyağının iltihap önleyici etkiler gösterdiğini ve beyin sağlığını desteklediğini ortaya koymuştur.

Yaban Mersini

Yüksek antioksidan içeriğine sahip yaban mersini, yaşlanma karşıtı özellikleri ve hücre hasarını onarmadaki rolüyle uzun yaşama katkıda bulunur. Özellikle beyin sağlığı üzerinde olumlu etkileri tespit edilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.