enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2924
EURO
37,2191
ALTIN
2.989,04
BIST
8.970,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘e-Nabız’ açıklaması

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘e-Nabız’ açıklaması
Advert
12.10.2024 10:03
2
A+
A-

Sağlık Bakanlığı’ndan e-Nabız ile İlgili Gerçek Dışı İddialar Hakkında Açıklama

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız’ın Katar’a satıldığı iddialarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Bakanlık, iddiaların tamamen asılsız olduğunu vurguladı.

Açıklamada, e-Nabız’ın ülkemize özgü geliştirilen bir sistem olduğu ve tüm unsurlarıyla Sağlık Bakanlığı’na ait olduğu belirtildi. Aktif kullanıcı sayısının 70 milyonu aştığı ve çok sayıda sağlık tesisiyle güvenli bir şekilde haberleştiği vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız’ın hiçbir ülkeye satılmadığını ve izinsiz kullanılamayacağını açıkladı. Sistemin millî projeler arasında yer aldığı ve ülkemizi sağlık bilişiminde bir adım öne çıkardığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, vatandaşların kişisel sağlık verilerinin en yüksek güvenlik önlemleriyle korunduğu vurgulandı. Üçüncü kişilere açılma veya satılma ihtimalinin bulunmadığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gurur kaynağı olduğu ve tüm haklarının Bakanlık’a ait olduğu ifade etti. Yalan haberlerle güven kaybına izin verilmeyeceği ve yayanlara karşı yasal yollara başvurulacağı bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.