enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2895
EURO
37,2407
ALTIN
2.987,92
BIST
8.954,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Ayağınızı kontrol edin! Parmak uçlarına kadar ağrı yapıyor

Ayağınızı kontrol edin! Parmak uçlarına kadar ağrı yapıyor
Advert
11.10.2024 17:33
1
A+
A-

Topuk Dikeninin Anlaşılması

Topuk dikeni, sıklıkla uzun mesafe koşucuları, dansçılar ve yoğun fiziksel aktivitelerle uğraşanlarda görülen bir rahatsızlıktır. Ayaktaki gerilimler ve stresten kaynaklanan bu durum, topuk kemiğinde kemik benzeri bir birikintiye yol açar.

Topuk Dikeninin Nedenleri

Ayak kaslarındaki gerilmeler, bağlardaki stres ve topuk kemiğini kaplayan zarın yırtılması, topuk dikeni oluşumunda etkili faktörlerdir.

Topuk Dikeninin Belirtileri

  • Dinlenmede bile geçmeyen topuk ağrısı
  • Sabah ağrısı (uyandıktan sonra ilk adımlarda)
  • Aşil tendonu ve baldırlarda hassasiyet
  • Topukta şişlik
  • Uyuşma ve karıncalanma
  • Ayak tabanı gerilmesi

Topuk Dikeninin Tedavisi

Tedavinin ilk adımı, dinlenmek ve yaşam tarzında değişiklikler yapmaktır. İlaç tedavisi, ortopedik tabanlıklar, fizik tedavi egzersizleri ve bazı durumlarda ameliyat ile topuk dikeni tedavisi yapılabilir.

Sonuç

Topuk dikeni, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ancak tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Dinlenme, uygun ayakkabılar, egzersizler ve gerekirse tıbbi müdahalelerle topuk dikeninden kurtulmak mümkündür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.