enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2895
EURO
37,2407
ALTIN
2.987,92
BIST
8.954,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

‘Sadece Türkiye’de yetişiyor’ diye paylaşıldı, viral oldu! Gerçek ortaya çıktı

‘Sadece Türkiye’de yetişiyor’ diye paylaşıldı, viral oldu! Gerçek ortaya çıktı
Advert
11.10.2024 12:00
6
A+
A-

Halfeti’nin “Yogi Çiçeği” Gerçeği

Son günlerde viral olan bir görüntü, Türkiye’nin Halfeti ilçesine özgü, mevsimsel olarak renk değiştiren “Yogi Çiçeği” adlı bitkiyi gösteriyordu.

Sosyal medyada birçok kullanıcı, “Yogi Çiçeği”nin Şanlıurfa’nın Halfeti köyünde yetiştiğini ve Fırat Nehri’nden beslendiğini iddia etti. Yazın siyah, diğer mevsimlerde koyu kırmızı olduğu belirtiliyordu.

Ancak bu iddialar doğru değil. Factly adlı doğrulama platformu, görselin yapay zeka (AI) tarafından oluşturulduğunu ortaya çıkardı. Testler, çiçeğin %99,9 ihtimalle AI tarafından üretildiğini doğruladı.

Halfeti’de “Yogi Çiçeği” adlı bir çiçeğin yetiştiğine dair hiçbir kanıt bulunamadı. Google aramaları, Halfeti’deki kara güllerin varlığını doğruluyor, ancak “Yogi Çiçeği”ne dair bir kayıt yok.

Teknolojinin ve AI’ın sınırlarını zorlayan sahte görüntüler, gerçeği çarpıtabiliyor. Uzmanlar, doğrulama ve güvenilir kaynaklardan bilgi almanın önemini vurguluyor.

Halfeti’nin Kara Gülleri

Halfeti, doğanın bir başka harikasına ev sahipliği yapmaktadır: ‘Kara Gül’. Sadece Halfeti’de yetişen bu eşsiz çiçek, hoş kokulu ve yarı katmerlidir.

Halfeti’nin kara gülü, diğer güllere göre daha bodur olup baharda açar. Bu benzersiz çiçek, sadece Halfeti’nin özel mikro klima şartlarında yetişir.

Başka bölgelerde yetişen kara güllerin rengi açınca koyu kırmızıya dönerken, Halfeti’nin kara gülü her zaman siyah kalır.

Yogi’nin Anlamı

“Yogi”, Sanskritçe kökenli bir terimdir ve yoga uygulayıcısını ifade eder. Geleneksel olarak, ruhsal farkındalık ve beden-zihin kontrolü için yoga yapan kişidir. Modern kullanımda, yoga ile ilgilenen ve bu yaşam tarzını benimseyen kişileri tanımlamak için kullanılır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.