enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2926
EURO
37,2274
ALTIN
2.989,03
BIST
8.950,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Türkiye’de en çok kazandıran meslekler açıklandı: Zirvede yine o sektör var

Türkiye’de en çok kazandıran meslekler açıklandı: Zirvede yine o sektör var
Advert
07.10.2024 16:07
2
A+
A-

Türkiye’nin En Kazançlı Meslek Grupları

Son beş senenin kazanç verileri incelendiğinde, Türkiye’deki en kazançlı meslek grupları ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verilerine göre, pandemi sonrası değişen çalışma dinamikleri ve ekonomik durumlar ücret artışlarını büyük ölçüde etkiledi. Dolar bazında ortalama maaş %53,2 arttı ve bazı sektörlerde bu artış daha yüksek.

Havacılık Taşımacılığı Zirvede

Havacılık sektörü, önceki araştırmaların sonuçlarına benzer şekilde yine en yüksek kazanç sunan sektör. Ortalama aylık brüt maaş 3.378 dolar olarak belirlendi.

Enerji ve Madencilik de Geçerli

Petrol ve doğal gaz çıkarma sektöründe çalışanlar ortalama 3.146 dolar kazanıyor. Ücret artışı %48,3 seviyesinde olsa da, sektörün kazanç potansiyeli hâlâ yüksek. Kömür madenciliği ve petrol ürünleri imalatında çalışanlar da aylık 2.888 dolar kazanıyor ve buradaki ücret artışı %61,8’e ulaşmış durumda.

Finans ve Teknolojide Kazanç Yüksek

Finansal hizmetler sektörü de kazanç bakımından dikkat çekiyor. 88 binden fazla çalışanı olan bu sektörde ortalama aylık brüt maaş 2.496 dolar. Ücret artış oranı ise %65,3 ile ortalamanın üstünde. Teknoloji alanında ise bilgisayar programlama ve danışmanlık sektörü öne çıkıyor. Ortalama maaş 2.313 dolar olsa da %69,6’lık artış oranıyla dikkat çekiyor.

Yaratıcı Sektörler ve İçecek İmalatı da Yükselişte

Yaratıcı sanatlar, içecek imalatı ve madencilik gibi alanlarda da önemli gelişmeler gözleniyor. Önümüzdeki dönemde popüler olması beklenen bu sektörler, kazançlı meslek grupları arasında yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.