enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2895
EURO
37,2407
ALTIN
2.987,92
BIST
8.954,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Muğlalıları sevindiren karar sonrası çimentocudan açıklama: Fabrikanın yıkılması söz konusu değil

Muğlalıları sevindiren karar sonrası çimentocudan açıklama: Fabrikanın yıkılması söz konusu değil
Advert
07.10.2024 14:45
3
A+
A-

Bayır Mahallesi Çimento Fabrikası Tartışması

Muğla’nın Bayır Mahallesi’nde durdurulan çimento fabrikasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Geçtiğimiz hafta çevreci grupların zafer kutlaması yapmasının ardından, çimento şirketi bir açıklama yaptı.

İmar Planları Değişmeyecek

Muğla Çimento Hukuk Müşaviri Avukat Cenk Özen, yaptığı açıklamada Danıştay’ın fabrikaya ilişkin kararının kesin olduğunu ve imar planının değiştirilemeyeceğini vurguladı. Ayrıca, 1/100.000’lik planların iptali için açılan davanın da reddedildiğini belirtti.

Yerel Yöneticilerin Siyasi Baskılara Boyun Eğmemesi Gerekir

Özen, kendisini çevreci olarak tanımlayan grupların yerel yönetimlere baskı yaptığını ve siyasi kararlar almalarını beklediğini öne sürdü. Bu baskılara boyun eğerek gayri hukuki kararlar alan yerel yöneticileri eleştirdi.

Menteşe Belediyesi’nin Yıkım Kararı Hukuki Değil

Menteşe Belediyesi’nin fabrikayla ilgili yıkım kararına değinen Özen, kararın hukuki olmadığını savundu. Fabrikaya ait binanın imar durumuna ve ruhsata uygun olarak inşa edildiğini vurguladı.

Hukuki Yollara Başvurulacak

Özen, hukuk dışı kararlara karşı tüm hukuki yollara başvuracaklarını söyledi. Belediye başkanı ve meclis üyeleri hakkında cezai ve hukuki işlemler başlatacaklarını belirtti.

Muğla’nın Çevre Sorunlarına Çözüm Önerisi

Çimento şirketinin bölgeye istihdam sağlayacağını ve çevre sorunlarına çözüm getireceğini ileri süren Özen, yetkilileri yatırımları desteklemeye çağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.