enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2895
EURO
37,2407
ALTIN
2.987,92
BIST
8.954,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Meclis’te kabul edildi: Bu öğretmenlerin maaşından kesinti yapılacak

Meclis’te kabul edildi: Bu öğretmenlerin maaşından kesinti yapılacak
Advert
06.10.2024 10:52
2
A+
A-

TBMM, Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda Değişiklikleri Gündeme Aldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim’de yeni yasama dönemine başladı ve ilk iş olarak Öğretmenlik Mesleği Kanunu’na ilişkin değişiklikleri görüşmeye aldı. Değişiklikler, son yıllarda sosyal medyada tartışılan konuları ele alarak Devlet Memurları Kanunu’ndaki disiplin hükümlerine eklemeler yapıyor.

Öğretmenlere ‘Fenomenlik’ Kısıtlaması

Okul çocukları arasında yaşanan ilgi çekici olayları görüntüleyip sosyal medyada paylaşan öğretmenlere kısıtlama getiren düzenleme, öğretmenlerin mevzuatın öngördüğü alanlar dışında kayıt yapmasını ve paylaşmasını yasaklıyor. Öğrencilerle ilgili uygunsuz içeriklerin öğretmenler tarafından dolaşıma sokulması tepkilere neden olmuştu. Bu düzenlemeyle öğretmenlerin etkileşim toplama amacıyla bu tür paylaşımlar yapması engellenecek.

Ücretli Ders Veren Öğretmenlerin Maaşından Kesinti

Kabul edilen değişiklikler arasında en dikkat çekeni, mevzuata aykırı olarak öğrencilere özel ders veren veya özel ders için yönlendirme yapan öğretmenlere para cezası verilmesi oldu. Madde, öğrencilerin başarılarını adil değerlendirmeyen, söz ve davranışlarıyla olumsuz örnek teşkil eden ve özel ders karşılığında menfaat elde eden öğretmenleri kapsıyor. Bu öğretmenlerin aylıklarından kesinti yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.