enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2895
EURO
37,2407
ALTIN
2.987,92
BIST
8.954,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Suudi Arabistan bir kutu hurmaya işi bağladı: FIFA’dan tartışmalı Dünya Kupası kararı

Suudi Arabistan bir kutu hurmaya işi bağladı: FIFA’dan tartışmalı Dünya Kupası kararı
Advert
05.10.2024 10:49
0
A+
A-

FIFA, Suudi Arabistan’ın 2034 Dünya Kupasına Ev Sahipliği Protestolarını Gürleterek Ele Almakla Suçlanıyor

FIFA, Suudi Arabistan’ın 2034 Dünya Kupasına ev sahipliği yapmasına yönelik olası itirazları etkisiz hale getirmekle suçlanıyor. Önceki 2018 ve 2022 Dünya Kupası ihale süreçlerinde ayrı ayrı yapılan oylama sisteminden farklı olarak FIFA, 2030 ve 2034 Dünya Kupası ev sahibi seçimlerinde tek bir oylama gerçekleştirecek.

Bu karar, protesto oylarını engellemek için stratejik bir adım olarak görülüyor. Zira İspanya, Portekiz ve Fas’ın ortak ev sahipliği yapacağı 2030 Dünya Kupasına oy vermeyen ülkeler, 2034’te otomatik olarak Suudi Arabistan’a da destek vermek zorunda kalacaklar.

FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun Suudi Arabistan’a ayrıcalıklı muamele ettiği iddiaları gündeme taşındı. Infantino, FIFA’nın 211 üyesi arasında başlıca destekçilerinden biri olan Suudi Arabistan’a 2034 Dünya Kupasını 2034 Dünya Kupasını güvence altına almak için büyük çaba gösteriyor. Bir yılı aşkın bir süredir medya karşısına çıkmayan Infantino, Suudi Arabistan’a yönelik ayrıcalıklı muamele iddialarıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Infantino’nun Haberleşme Kanalı: Instagram!

Avrupa basınında çıkan olumsuz haberlerden rahatsız olduğu belirtilen Infantino, geleneksel basın toplantıları yerine Instagram üzerinden mesaj paylaşmayı tercih ediyor. En son paylaştığı video, DJ Khaled ile yaptığı tuhaf bir telefon görüşmesiydi ve bu video sosyal medyada tartışma konusu oldu.

11 Aralık’ta Oylama

Dünya Kupası ev sahibi oylaması, 11 Aralık’ta sanal bir kongrede gerçekleştirilecek. FIFA, 2030 ve 2034 Dünya Kupaları için tek bir oylama sisteminin uygulanmasına yönelik kararın oybirliğiyle alındığını bildirdi. FIFA yetkilileri, üye federasyonların mevcut kurallar çerçevesinde görüşlerini ifade edebileceklerini belirtti.

Suudi Arabistan’dan Üyelere Hediye: Bir Kutu Hurma

Suudi Arabistan, FIFA Konseyi üyelerine dikkat çekici bir jest yaptı. Zürih’te gerçekleşen FIFA Konseyi toplantısına katılan üyelere hediye poşetleri dağıtıldı. Ancak pahalı hediyeler bekleyenler hayal kırıklığına uğradı, poşetlerde yalnızca bir tişört ve bir kutu hurma vardı.

Basın, FIFA’nın Zürih’teki genel merkezinde yapılan bu önemli toplantıyı izleme şansı bulamadı. Bu durum, eski FIFA Başkanı Sepp Blatter döneminde neredeyse hiç görülmeyen bir uygulamaydı. Blatter, yılda altı kez basın toplantısı düzenleyerek medya ile daha şeffaf bir iletişim sağlıyordu.

Suudi Arabistan’ın Spor Hakları Stratejisi

Suudi Arabistan, spor dünyasında sıra dışı bir yayın politikası uyguluyor. Genelde organizatörler yayın hakları için televizyon kanallarından ücret alırken Suudi Arabistan bunun tam tersini yapıyor. Körfez ülkesi, özellikle Suudi Pro Ligi futbol maçları için kanallara ödeme yaparak müsabakaların yayınlanmasını sağlıyor.

Bundan en çok faydalananlardan biri Birleşik Krallık merkezli yayın platformu DAZN. Suudi Arabistan, “Six Kings Slam” tenis turnuvasını dünya çapında ücretsiz yayınlaması için DAZN’a ödeme yapıyor.

FIFA’nın gelecek sene organize edeceği 32 takımlı yeni Dünya Kulüpler Kupası için henüz bir yayın anlaşması sağlayamadığı göz önüne alındığında Suudi Arabistan’ın DAZN aracılığıyla futbolun uluslararası yönetim organına büyük bir meblağ ödemesi mümkün görülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.