enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2421
EURO
37,2244
ALTIN
2.987,24
BIST
8.859,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Peyniri hep yanlış tüketmiş ve saklamışız… Uzmanlar hataları tek tek sıraladı

Peyniri hep yanlış tüketmiş ve saklamışız… Uzmanlar hataları tek tek sıraladı
Advert
03.10.2024 17:42
2
A+
A-

Peynirin Gizli Sırları ve İpuçları

Peynir dünyasının uzmanları, peynirlerin hakkını verme ve lezzetlerinden en iyi şekilde yararlanma konusunda değerli bilgiler paylaşıyor. Bu hatalardan kaçınarak peynir keyfinizi artırabilirsiniz.

Streç Filmle Sarılma Tuzağı

Peyniri streç filme sarma alışkanlığınızı bir an önce bırakın. Uzmanlara göre, streç film peynirin nefes almasını engelleyerek boğulmasına neden oluyor. Bunun yerine, çiftçi pazarlarından alınan peynirleri balmumu kağıdına sarabilir veya havalandırmalı kaplarda saklayabilirsiniz.

Buzdolabının Doğru Bölgesi

Peyniri buzdolabınızın ana bölümünde saklamayın. Soğuk hava dolaşımı peynirin kurumasına yol açıyor. Bunun yerine, daha nemli olan sebzelik bölümünü tercih edin.

Dondurmayın!

Peynir dondurulabilir ama bu, lezzet ve dokusunu bozar. Çözüldükten sonra taneli ve tatsız bir hale gelir. Bu nedenle peynirlerinizi dondurmayın.

Oda Sıcaklığına Getirin

Buzdolabından çıkardığınız peynirleri hemen servis etmeyin. Aromalarının tam olarak ortaya çıkması için servisten en az bir saat önce oda sıcaklığına getirin.

Kabuğu Kesmeyin

Peynir kabuğunu kesmeyin. Özellikle el yapımı peynirlerin kabukları yenilebilir ve iç kısma kıyasla farklı lezzetler sunar.

Küflü Peynirle İlgili Efsaneler

Sert peynirlerdeki yüzey küfleri kazınarak tüketilebilir, sert peynirleri atmayın. Uzmanlar, bu küflerin peynirlerin aromasını artırdığını söylüyor. Ancak yumuşak peynirlerde küf tüketmek tehlikeli olabilir.

Kabus Görmek?

Peynirle ilgili sıklıkla dile getirilen “kabus görmeye neden olur” inancı gerçek değildir. Uzmanlar, peynirin sindiriminin zor olduğunu ve bu nedenle huzursuz bir uykuya yol açabileceğini belirtiyor.

Hamileler Dikkat!

Hamile kadınlar peynir konusunda dikkatli olmalı. Sert peynirler güvenlidir ancak yumuşak ve nemli peynirlerden kaçınılmalıdır.

Çevre Dostu Peynir

İyi yönetilen meralarda yetiştirilen ineklerin sütünden yapılan peynirler çevre için faydalı olabilir. Bu tarım yöntemleri karbon tutmaya yardımcı olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.