enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2421
EURO
37,2244
ALTIN
2.987,24
BIST
8.859,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Bu sürüş teknikleri yakıt tasarrufu sağlıyor…

Bu sürüş teknikleri yakıt tasarrufu sağlıyor…
Advert
03.10.2024 17:03
2
A+
A-

Yakıt Tasarruflu Sürüş Teknikleri ile Çevre Dostu ve Tasarruflu Bir Sürüş

Yakıt fiyatlarındaki yükseliş, sürücülerin yakıt tüketimi konusundaki endişelerini artırdı. Daha az yakıtla daha uzun mesafeler kat etmek, hem çevreye hem de bütçeye katkı sağlıyor.

Lastik Basıncı Kontrolü:

Uygun lastik basıncına sahip olmak, yakıt tüketimini doğrudan etkiler. Düşük basınçlı lastikler yol direncini artırır ve motorun daha fazla güç sarf etmesine neden olur. Araç üreticisinin önerdiği basınç değerlerini düzenli olarak kontrol edin.

Ani Hızlanma ve Sert Frenlerden Kaçının:

Ani hızlanmalar ve sert frenler, yakıt tüketimini önemli ölçüde artırır. Aracı sabit ve sakin bir hızda sürmek, yakıt tasarrufu sağlar.

Fazla Ağırlıktan Kurtulun:

Aracın bagajında veya iç kısmında gereksiz yükler taşımayın. Fazla ağırlık, motorun daha fazla çalışmasını gerektirir ve yakıt tüketimini yükseltir.

Vites Geçişlerini Optimize Edin:

Manuel şanzımanlı araçlarda, düşük devirde yüksek vitese geçmek veya yüksek devirde düşük viteste kalmak yakıt tüketimini artırır. Motor devrine uygun vites geçişleri yaparak tasarruf sağlayın.

Klimayı Doğru Kullanın:

Özellikle düşük hızlarda, klima kullanımı yakıt tüketimini artırır. Yüksek hızlarda camları açmak aerodinamiği bozabileceğinden, klima daha uygun olabilir. Ancak şehir içindeyken klimayı mümkün olduğunca az kullanın.

Yoğun Trafikten Kaçının:

Yoğun trafikte sık sık dur-kalk yapmak yakıt tüketimini artırır. Gideceğiniz rotayı önceden planlayın ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde yola çıkmaktan kaçının.

Hız Sınırlarına Uyun:

Yüksek hızda sürüş, aracın rüzgar direnciyle mücadele etmesini gerektirerek yakıt tüketimini artırır. Hız sınırlarına uyarak hem yakıt tasarrufu yapın hem de güvenli sürün.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.