enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2895
EURO
37,2407
ALTIN
2.987,92
BIST
8.954,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Eski futbolcu Andy van der Meyde’nin karanlık itirafları: ‘Dedektif beni yatakta yakaladı’

Eski futbolcu Andy van der Meyde’nin karanlık itirafları: ‘Dedektif beni yatakta yakaladı’
Advert
03.10.2024 14:57
3
A+
A-

Andy van der Meyde’nin Çalkantılı Hikayesi

Bir zamanlar Ajax, Inter Milan ve Everton gibi dev kulüplerde forma giyen Hollandalı futbolcu Andy van der Meyde, saha içindeki yetenekleriyle olduğu kadar saha dışındaki skandallarıyla da biliniyordu. Futbol kariyerini gölgeleyen alkol, uyuşturucu, seks bağımlılığı ve skandallar hayatını bir girdaba sürükledi. Şimdi, yaşadığı bu karanlık dönemi tüm çıplaklığıyla “The Next Next Big Thing” adlı kitabında anlatıyor.

Özellikle Everton’da oynadığı dönemde Liverpool’un gece hayatına nasıl kapıldığını ve kendini sıklıkla striptiz kulüplerinde bulduğunu itiraf eden Van der Meyde, aldatma itirafında da bulunuyor. O dönemki eşi Diane’e sakatlığını bahane ederek dinlenmek için bir otele gideceğini söylediğini, ancak aslında onu aldattığını açık yüreklilikle ifade ediyor. Üstelik bir striptizciyle yaşadığı ilişkinin kendisinde bağımlılık yarattığını itiraf ediyor.

Diane’in şüphelenmesi üzerine tuttuğu özel dedektif, Van der Meyde’nin aldatma skandalını belgeledi. Dedektifin elindeki video ve fotoğraflar gerçekleri ortaya çıkardı. Van der Meyde, eşinin arayıp “Yeni sevgilin nasıl?” diye sorduğunda hâlâ inkar ettiğini söylüyor. Bu olay, evliliğinin sonunu getiren faktörlerden biri oldu.

Sadece alkol ve uyuşturucuyla değil, seks bağımlılığıyla da mücadele eden Van der Meyde, kitabında yaşadığı derin çöküşü şu sözlerle anlatıyor:

“Kokain ve alkol alıyordum, haftanın yedi günü partiliyordum. Futbola ya da başka bir şeye odaklanamıyordum. Parti hayatımın merkezindeydi.”

Van der Meyde, aşırı alkol tükettiğini ve reçeteli uyku haplarına bağımlı hale geldiğini de itiraf ediyor. Hatta kulüp doktorunun ofisinden iki yılı aşkın bir süre boyunca uyku hapları çaldığını açıklıyor.

Liverpool’un kaotik ortamının onu yavaşça yok ettiğini fark eden Van der Meyde, şehri terk etmenin zorunlu hale geldiğini ifade ediyor. 2012’de PSV Eindhoven’a transfer olsa da kariyeri bir türlü eski parlak günlerine dönemedi. WKE Emmen’deki başarısız deneyiminden sonra, henüz 31 yaşındayken futbolu bırakmak zorunda kaldı.

Yaşadığı çöküşü ve pişmanlığını dile getiren eski futbolcu, “Bir dönem Luis Figo’nun ardından Avrupa’nın en iyi ikinci kanat oyuncusuydum. Bazen, sahip olduğum yetenekleri boşa harcadığımı düşünüyorum.” sözleriyle geçmişe dair duyduğu hayal kırıklığını vurguluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.