enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2924
EURO
37,2191
ALTIN
2.989,04
BIST
8.970,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Dünyanın en zengin voleybolcuları açıklandı: Listede 2 Türk sporcu bulunuyor

Dünyanın en zengin voleybolcuları açıklandı: Listede 2 Türk sporcu bulunuyor
Advert
01.10.2024 15:29
2
A+
A-

Türkiye Voleybolunda Tarihi Başarılar

Geçtiğimiz yıl FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris Olimpiyatları’nda ise 4. olarak en iyi derecesine ulaştı. Bu başarılar, voleybolu Türkiye’de en popüler sporlar arasına taşırken, dünya çapında da izleyici sayısında artışa yol açtı.

Bu izleyici artışı, oyuncuların maaşlarında önemli bir yükselişe neden oldu. Küresel firmaların sponsorluk yarışına girdiği voleybol takımlarında ücretler rekor seviyelere ulaştı. ABD merkezli Rich Verse, dünyanın en çok kazanan kadın voleybolcularını sıraladı ve listeye iki Türk oyuncu da girmeyi başardı.

Dünyanın En Zengin 10 Voleybolcusu

Voleybol izleyicilerinin çoğunluğu kadın voleybolunu tercih ediyor ve bu durum maaşlar arasında farklara yol açıyor. Kadın voleybolcular, erkek voleybolculara kıyasla yaklaşık 3-5 kat daha fazla maaş alıyor. İşte dünyanın en çok kazanan 10 kadın voleybolcusu:

  1. Sheilla Castro (Brezilya) – 12 milyon dolar
  2. Jaqueline Carvalho (Brezilya) – 9,1 milyon dolar
  3. Gabriela Guimaraes (Brezilya) – 8,8 milyon dolar
  4. Thaisa Daher (Brezilya) – 7,7 milyon dolar
  5. Paola Egonu (İtalya) – 7,3 milyon dolar
  6. Yuliya Gerasymova (Ukrayna) – 7 milyon dolar
  7. Fabi Claudino (Brezilya) – 6,9 milyon dolar
  8. Kim Yeon Koung (Güney Kore) – 6,7 milyon dolar
  9. Brenda Castillo (Dominik Cumhuriyeti) – 6 milyon dolar
  10. Samantha Bricio (Meksika) – 4,7 milyon dolar

Türk Oyuncular Listede

Dünyanın en çok kazanan voleybolcuları listesinde, Ebrar Karakurt 4,2 milyon dolar ve Zehra Güneş 4 milyon dolar ile yer alıyor.

Reklam Gelirleri de Yüksek

Oyuncuların profesyonel sözleşmelerinden elde ettiği kazançların yanı sıra, sahip oldukları geniş kitle ve etkileşim gücü sayesinde markalar milyonlarca dolarlık ödemeler yapıyor. Instagram gibi sosyal medya platformlarındaki reklam paylaşımları ve işbirlikleri, oyunculara ek gelir kaynakları sağlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.