enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2388
EURO
37,2265
ALTIN
2.987,61
BIST
8.945,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Kalp krizinden aylar önce ortaya çıkan 6 dikkat çeken belirti

Kalp krizinden aylar önce ortaya çıkan 6 dikkat çeken belirti
Advert
29.09.2024 10:26
2
A+
A-

Kalp Krizi Belirtileri: Aylar Önce Ortaya Çıkan 6 Uyarı İşaretine Dikkat!

Dünya Kalp Günü vesilesiyle, kalp hastalıklarının farkındalığını artırmak için, kalp krizi öncesi ortaya çıkabilecek bazı önemli belirtileri ele alacağız. Bu belirtileri erken fark etmek, hayat kurtarıcı olabilir.

1. Yorgunluk

Günlük işlerinizi yaparken bile aşırı yorgun hissediyorsanız, bu durum kalp krizi riskinin bir işareti olabilir. Bu yorgunluk, özellikle ani nefes darlığı ile birlikte görülürse, hemen bir doktora görünmelisiniz.

2. Göğüs Ağrısı

Kalp krizinin en bilinen belirtisi olan göğüs ağrısı veya sıkışması, genellikle birkaç dakika sürebilir. Bu ağrı sol kola, omuzlara, sırta, boyna veya çeneye yayılabilir. Göğüs ağrısı yaşarsanız, zaman kaybetmeden acil tıbbi yardım almalısınız.

3. Solunum Sıkıntısı

Kalp krizi öncesinde solunum sıkıntısı ve nefes darlığı sık görülür. Tıkanmış damarlar nedeniyle akciğerlere yeterince kan gidemez ve bu da solunum güçlüğü yaşamanıza neden olur. Nefes darlığı şikâyetiniz varsa, derhal bir doktora başvurmalısınız.

4. Güçsüzlük

Sürekli yorgun ve güçsüz hissediyorsanız, kalbiniz vücudunuza yeterli kan pompalayamıyor olabilir. Kronik yorgunluk yaşayan kişiler, kalp krizi riskine karşı daha dikkatli olmalıdır.

5. Baş Dönmesi ve Soğuk Terleme

Ani baş dönmesi ve aşırı terleme, kalp krizi belirtilerindendir. Beyne yeterince kan gitmemesi baş dönmesine neden olabilir. Bu belirtiler varsa, vakit kaybetmeden tıbbi yardım almalısınız.

6. Grip Belirtileri

Yüksek ateş, şiddetli öksürük veya anormal üşüme gibi grip belirtileri doğrudan kalp krizine işaret etmese de, bazı durumlarda kalp krizi öncesinde görülebilir. Bu belirtiler, özellikle kalp krizi riski taşıyorsanız, dikkate alınmalıdır.

Bu belirtilerin kişiden kişiye ve cinsiyete göre farklılık gösterebileceğini unutmayın. Bu işaretleri erken fark etmek ve kalp krizi riskine karşı önlem almak hayati önem taşır. Kalp sağlığınızı koruyun ve sağlığınızı düzenli olarak kontrol ettirin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.