enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2924
EURO
37,2191
ALTIN
2.989,04
BIST
8.970,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

İkinci el araçlarda tercih değişiyor! Süre uzadı

İkinci el araçlarda tercih değişiyor! Süre uzadı
Advert
25.09.2024 15:08
2
A+
A-

İkinci El Araç Piyasasında Önemli Değişimler

2023’ün Ağustos ayında yapılan bir araştırma, ikinci el araçların ilanda kalma süresinin 35 gün olduğunu ortaya koydu. Ancak 2024’ün aynı ayında bu süre önemli ölçüde artarak 60 güne yükseldi.

İlanda Kalma Süresine Etki Eden Faktörler

Yapılan analizler, birkaç faktörün ilanda kalma süresini etkilediğini göstermektedir:

Araç Tipi: Yaz aylarında en kısa sürede satılan ikinci el araçlar hibrit araçlar oldu. Bunları benzinli ve dizel araçlar takip etti.

Araç Yaşı: Araçların yaşı da önemli bir faktördür. Örneğin, 8 yaşındaki araçlar ortalama 62 gün ilanda kalırken, 1 yaşındaki araçlar sadece 40 gün beklemektedir.

Renk Tercihleri: İkinci el ilanlarında en çok beyaz renkli araçlar yer almaktadır. Ancak ortalama 53 gün ile en kısa sürede satılan araçlar gri renkli araçlardır, siyah renkli araçlar ise ortalama 65 gün ilanda beklemektedir.

Kent Faktörü: Büyükşehirler arasında ikinci el araçların ilanda kalma süreleri en uzun İstanbul’da gözlemlenmektedir (60 gün). Diğer kentler sırasıyla Antalya (59 gün), İzmir (57 gün), Ankara (54 gün), Bursa (52 gün) ve Adana’dır (50 gün).

Piyasa Dinamikleri

VavaCars Ticari Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, ikinci el araç piyasasında yaşanan bu değişiklikleri yorumlarken, “Geçen yıl Ağustos ayında 35 gün olan ortalama ilanda kalma süresi bu yıl aynı ayda 60 güne çıktı. Renk, yaş ve kent gibi faktörler de satış sürelerinde rol oynamaktadır. Örneğin, 1 yaşındaki araçlar 8 yaşındaki araçlara göre ortalama 22 gün daha az ilanda kalmaktadır.” ifadelerini kullandı.

İkinci el araçların daha geç satılmasının temel nedenlerinden biri, tüketicilerin harcamalarındaki azalmanın talep üzerindeki etkisidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.