enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2421
EURO
37,2244
ALTIN
2.987,24
BIST
8.859,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Aşı tedarikinde yaşanan sorunlar aile hekimlerini zor durumda bırakıyor

Aşı tedarikinde yaşanan sorunlar aile hekimlerini zor durumda bırakıyor
Advert
25.09.2024 11:17
2
A+
A-

Aşı Yetersizliği Sağlık Çalışanlarını ve Aileleri Zor Durumda Bırakıyor

Birlik ve Dayanışma Sendikası’nın genel başkanı Dr. Derya Mengücük, aşı yetersizliğinin sağlık çalışanlarını ve aileleri zor durumda bıraktığını söyledi. Bu eksiklik, hepatit B, tetanoz, KKK (kızamık, kızamıkçık, kabakulak), hepatit A ve suçiçeği aşılarında sorunlara yol açıyor.

Dr. Mengücük, “Aşı yetersizliği nedeniyle aşıların ertelenmesi gerekiyor. Hatta aynı anda yapılması gereken aşılardan daha acil olanı uygulanırken, diğerinin gelmesi bekleniyor. Bu durum bebek ve çocukların aşı takvimlerinde aksamalara neden oluyor. Aynı günde tamamlanması gereken işlemler, aşı eksikliği nedeniyle ailelerin tekrar sağlık merkezlerine gelmek zorunda kalmasıyla uzuyor.”

Aşı yetersizliği ailelere ekonomik ve zaman açısından yük getiriyor. Sağlık çalışanları ile aileler arasında belirsizlik nedeniyle tartışma ve şiddet olasılığı artıyor. Dr. Mengücük, “Aşıların ne zaman temin edileceği konusunda bilgi verilmiyor, bu yüzden kesin bir aşı tarihi belirlemek imkansız. Bu belirsizlik ailelerle aramızda gerilime neden oluyor.”

Bazı illerde, ilçe sağlık müdürlükleri aşı transferi yaparak eksiklikleri gidermeye çalışıyor. Ancak aşının ne zaman yeterince tedarik edileceği bilinmiyor.

Dr. Mengücük, aşıların önemini vurguladı ve Sağlık Bakanlığı’nın tedarik ve lojistik sorunlarını çözmesini istedi. Aşı karşıtlığının arttığı bir dönemde aşılama hizmetlerinin aksamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.