enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2895
EURO
37,2407
ALTIN
2.987,92
BIST
8.954,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

iPhone 16 için geceyarısı kuyruğa girenlerin kim oldukları ortaya çıktı

iPhone 16 için geceyarısı kuyruğa girenlerin kim oldukları ortaya çıktı
Advert
24.09.2024 10:26
3
A+
A-

iPhone 16’nın Türkiye Lansmanı: Uzun Kuyruklar ve Telefoncuların Dominasyonu

iPhone 16 ve modelleri 20 Eylül’de Türkiye’de satışa sunulurken, mağaza önlerinde saatlerce süren kuyruklarda tanıdık yüzler vardı. Her zamanki gibi, bu sefer de kuyruğa girenlere büyük oranda telefon satıcıları hakimdi.

iPhone 16 Pro Max En Çok İlgi Gören Model

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, kuyruğa girenler arasında hem teknoloji meraklıları hem de fırsatçılar vardı. Özellikle iPhone 16 Pro Max, hem 256 GB hem de 1 TB depolama seçenekleriyle yoğun ilgi gördü. Apple’ın en pahalı modeli olan bu cihazlar kısa sürede tükenirken, satış fiyatları 64.999 TL ile 119.999 TL arasında değişiyordu.

Telefoncular Kuyruğu Kendi Lehine Kullanıyor

Bazı telefoncular, talebin yüksek olması fırsatını değerlendirmek için kuyruğa tanıdıklarını da dahil ederek cihaz stoğunu kapıştılar. Bir telefoncunun yakınları aracılığıyla 50’den fazla iPhone 16 Pro Max aldığı öğrenildi. Apple mağazalarından veya web sitesinden sipariş verenler cihazlarına 6 hafta sonra ulaşırken, telefonculardan satın almak isteyenler 1 TB 16 Pro Max için 140.000-145.000 TL ödemek zorunda kalıyor.

Dolandırıcılara Dikkat: Ucuz iPhone 16’lar

Telefoncular, iPhone 16’lara olan yüksek talebin dolandırıcıların da iştahını kabarttığını belirtiyor. “Apple’ın 120.000 TL’ye sattığı bir ürünü piyasada 110.000 TL’ye buluyorsanız sorun var demektir. Ucuz iPhone 16 diye bir şey yok” diyen telefon satıcıları, özellikle kapora dolandırıcılığına dikkat çekiyor. “Mağazadan aldım, ihtiyacım var” bahanesiyle ucuza satılan cihazlara kapora verdikten sonra ortadan kaybolan dolandırıcılar, “acil” diyerek vatandaşları kandırıyor. Tüketicilerin piyasa fiyatının altında tekliflere şüpheyle yaklaşması ve güvenilir satıcılardan alışveriş yapması tavsiye ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.