DOLAR
34,0786
EURO
38,0699
ALTIN
2.872,29
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
28°C

NBA tarihinin efsanevi spikeri Al McCoy hayatını kaybetti

NBA tarihinin efsanevi spikeri Al McCoy hayatını kaybetti
Advert
22.09.2024 19:51
0
A+
A-

Al McCoy: Phoenix Suns’ın Efsanevi Spikeri

Al McCoy, Phoenix Suns’ın maçlarını radyodan anlatarak basketbolseverlerin kalbinde taht kuran, NBA tarihinde en uzun süre görev yapan takım spikeriydi.

27 Eylül 1972’de ilk kez mikrofon başına geçen McCoy, son maçını 11 Mayıs 2023’te anlatmıştı. Kariyeri boyunca Suns’ın 1976, 1993 ve 2021 NBA Finalleri de dahil olmak üzere sayısız tarihi anına tanık oldu ve bu anları kendine özgü yorumlarıyla izleyicilere aktardı.

Phoenix Suns efsanesi Charles Barkley, McCoy’un vefatıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu, Suns ve Suns ailesi için üzücü bir gün,” diyerek duygularını dile getirdi. Barkley, “Al McCoy, Phoenix, Phoenix Suns ve basketbolu seven insanlar için güzel olan her şeyi temsil ediyordu. Al ile çalıştığım için kendimi şanslı hissediyorum ve onu çok özleyeceğim.”

McCoy, Phoenix Suns’ın Şeref Yüzüğü’nde yer almakta olup, 2009 yılında Arizona Spor Onur Listesi’ne kabul edilmişti. Ayrıca, 2007 yılında Naismith Basketbol Onur Listesi tarafından verilen Curt Gowdy Medya Ödülü’nü kazanarak, basketbol dünyasında önemli bir onura layık görülmüştü.

1933 yılında Iowa’nın Williams şehrinde dünyaya gelen McCoy, ilk radyo işine 1951 yılında, Drake Üniversitesi’nde birinci sınıf öğrencisiyken Iowa’da başladı. 1956 yılında Arizona’ya taşındıktan sonra Triple-A Phoenix Giants beyzbol takımının maç anlatımlarını üstlendi. Ancak gerçek ününe, Phoenix Suns maçlarını anlatmaya başladığı yıllarda kavuştu. McCoy, basketbolseverler tarafından “Shazam”, “Zing Go the Strings” ve “Heartbreak Hotel” gibi unutulmaz ifadeleriyle tanınıyordu.

Suns’ın yıldızı Devin Booker, McCoy’un yorumunun kariyerinin ilk yıllarına damga vurduğunu belirtti. Booker, “İkinci sezonumda Al McCoy’un Şeref Yüzüğü’ne kabul edilmesi, onun ne kadar özel bir yetenek olduğunu anlamamı sağladı. Kariyerim boyunca ise ne kadar özel bir insan olduğunu öğrendim. Al’ı çok özleyeceğiz ve miraslarımızın Phoenix’te sonsuza kadar bağlı kalacak olmasından mutluluk duyuyorum.”

McCoy’un kaybı, Phoenix Suns ve basketbol camiası için derin bir üzüntü yarattı. Onun sesi ve mirası, Suns tarihinin ayrılmaz bir parçası olarak kalmaya devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.