DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
28°C

Erdoğan’ın A Takımında Değişim: AKP’de Yeniden Yapılanma Rüzgarı Esiyor

Erdoğan’ın A Takımında Değişim: AKP’de Yeniden Yapılanma Rüzgarı Esiyor
Advert
22.09.2024 15:51
0
A+
A-

Kongre Takvimi Belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, kongre sürecinin takvimini kesinleştirdi. Takvime göre, ilk olarak belde kongreleri, ardından ilçe ve il kongreleri, en son da büyük kongre yapılacak. Bu süreçte ilk olarak mahalle delegesi seçimleri ile başlayan kongre maratonu, belde ve ilçe kongre delegelerinin seçilmesiyle devam edecek.

Büyük Kongre Mayıs’ta

Büyük kongre öncesi hazırlık süreci 90 gün olarak planlandı. 12 Ekim’de belde ve ilçe kongreleri aynı anda başlayacak ve 28 Aralık’ta il kongreleri start alacak. AKP, bütün kongrelerin Mart ayı sonuna kadar bitirilerek 8. Olağan Büyük Kongresi hazırlıklarının tamamlanmasını hedefliyor. AKP, büyük kongresini Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planlıyor.

Erdoğan’ın A Takımında Değişim Bekleniyor

Kongre süreci ile birlikte AKP teşkilatlarının kadroları gözden geçirilecek. İlçe ve il kongreleri biten teşkilatlar, sahada aktif olarak çalışmalara yönlendirilecek. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki kongreler en son yapılacak ve bu şehirlerdeki süreç dikkatle takip edilecek.

Partinin en üst yönetim organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olacak. Erdoğan’ın parti yönetimini yenileyerek 2028 seçimlerine hazırlık amacıyla bir adım atması bekleniyor. Kongre süreci, AKP’nin yeni dönem yol haritasını çizerken, Erdoğan’ın A takımındaki yenilikler ve değişimlerin partinin vitrinine de yansıması öngörülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.