DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C

Madenciler AKP’li vekilin kapısına dayandı

Madenciler AKP’li vekilin kapısına dayandı
Advert
21.09.2024 16:03
1
A+
A-

Soma Fernas Madencileri Bodrum’da Eylem Yaptı

Soma’da arkadaşlarının işten çıkarılması ardından 27 gündür grevde olan madenciler, maden şirketinin sahibi Ferhat Nasıroğlu’nun Bodrum’daki otelinin önünde eylem düzenledi.

İşçiler, “4 ay için 12 bin TL gıda fişi veriyorlar, biz sadaka değil hakkımızı istiyoruz” dedi.

Eyleme, Bodrum’daki STK ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. Ellerinde “AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun Cape Bodrum Oteli’nde Şatafat, Soma Fernas Maden Şirketinde Sefalet” yazılı pankart ve dövizlerle gelen madenciler, “Direne Direne Kazanacağız” sloganları attı.

Özay Karakuş, yaptıkları açıklamada, “Bize alışveriş fişi olarak 12 bin TL veriyorlar. Biz sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. Hiç kimseyi yarı yolda bırakmadık, ama şartlar oluşunca çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Nurettin Kurt ise “Birçok işçi icralık durumda. Yanımdaki arkadaşımın eşi, hakkını almak için bugün burada ama dün çocuğunu düşürdü. Bu insanlık dışı koşullarda çalışmamalıyız. Yarın başka işçilerin de başına gelebilir. Çarşamba günü Ankara’ya yürümeye başlayacağız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.