DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C

10 yılda dünyadaki tüm ülkeleri gezdi! Uçak kullanmadan dünyayı gezen seyyahın sadece 3 kuralı vardı

10 yılda dünyadaki tüm ülkeleri gezdi! Uçak kullanmadan dünyayı gezen seyyahın sadece 3 kuralı vardı
Advert
21.09.2024 13:55
2
A+
A-

Thor Pedersen’in Dünya Turu Macerası

2013’te, 34 yaşındaki Torbjorn Pedersen, babasının dünyadaki tüm ülkeleri uçak kullanmadan dolaşan kimsenin olmadığına dair bir makaleyi paylaşmasıyla harekete geçti. İlham alan Pedersen, bir dünya turu için hazırlanmaya başladı.

Hava Yolunu Kullanmama Kuralları

Pedersen, kendisine üç kural belirledi: Hava yolunu kullanmama, her ülkede en az 24 saat geçirme ve dünya turunu tamamlayana kadar eve dönmeme. Bu zorlu yolculuk, onu tarihin en dikkate değer gezginlerinden biri haline getirdi.

Günde 20 Dolarlık Bütçe

Pedersen, günlük ortalama 20 dolarlık bir bütçe ile yaşarken, seyahat giderleri bağışlar ve sponsorluklarla finanse edildi. Uçak kullanmadan tüm ülkeleri görmek hem zaman hem de sabır gerektiren bir hedefti, ancak Pedersen tüm zorluklara rağmen yolculuğunu sürdürdü.

Savaş Bölgelerinde ve Okyanuslarda Yolculuk

Pedersen, savaş bölgelerinden geçti, günlerce gemilerde yolculuk etti ve bazı ülkelerin vizelerini almak için haftalarca bekledi. Ancak hedefine ulaşma azmi hiçbir zaman sarsılmadı. Avrupa’dan başlayan dünya turuna Kuzey ve Güney Amerika, ardından Afrika kıtasıyla devam etti.

10 Kez Pasaport Yenilemek Zorunda Kalması

Afrika ülkelerinden sonra Eylül 2017’de Türkiye’yi tamamlayan Pedersen, Orta Doğu’ya yöneldi. Savaş ve çatışmaların yaşandığı Afganistan, Yemen ve Suriye gibi tehlikeli bölgeleri ziyaret eden Pedersen, pasaportunda yer kalmadığı için 10 kez pasaportunu yenilemek zorunda kaldı.

Yolculuğun Uzaması

İlk başta dünya turunu 4 yılda bitirmeyi planlayan Pedersen, beklenmedik olaylar nedeniyle yolculuğu 8 yıla uzadı. Amacına yalnızca birkaç ülke kala, Kovid-19 salgını patlak verdi. Ocak 2020’de Palau Cumhuriyeti’ne gitmek üzere Hong Kong’a gelen Pedersen, salgın nedeniyle yaklaşık 2 yıl orada yaşamak zorunda kaldı.

258 Kez Tren, 351 Kez Otobüs, 37 Kez Konteyner Gemisi

Pedersen, son durağı olan Maldivler’i 24 Mayıs’ta tamamladıktan sonra, iki aydan uzun süren bir gemi yolculuğuyla 26 Temmuz’da Danimarka’ya döndü. 3 bin 576 gün süren bu macerada, Pedersen 37 kez konteyner gemisi, 158 kez tren ve 351 kez otobüsle seyahat etti. Tüm ülkelerden izlenim ve fotoğraflarını paylaştığı blogunda deneyimlerini aktardı.

203 Ülke ve 382 Bin 83 Kilometre

Pedersen, dünya turu boyunca 203 ülke ve bölgeyi ziyaret etti ve toplamda 382 bin 83 kilometre yol kat etti. Bu, dünyanın etrafını 9 defadan fazla dolaşmak anlamına geliyor. Ayrıca, seyahatleri sırasında kendisini 27 kez ziyaret eden kız arkadaşı Lee ile Ocak 2022’de evlendi.

Zorluklar ve Azim

Pedersen, dünya turunda birçok kez vazgeçip eve dönmeyi düşündüğünü itiraf etti. Ancak zorluklara rağmen yoluna devam etti ve 10 yıla yakın süren yolculuğunu tamamladı.

Türkiye Hakkında Düşünceleri

Dünya turuna başlamadan önce Türkiye’yi birçok kez ziyaret ettiğini hatırlatan Pedersen, Türkiye’yi heyecan verici, geniş, güzel manzaralarla dolu, tarih ve kültürle bezenmiş mükemmel bir ülke olarak nitelendirdi. İstanbul’u çok sevdiğini ve burada birçok arkadaşının olduğunu ifade eden Pedersen, Türkiye’yi kesinlikle tekrar ziyaret edeceğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.