DOLAR
34,1102
EURO
38,1176
ALTIN
2.872,83
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
22°C
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Mal kan grubu nedir (açılımı), kimlerde var? Kaç kişide Mal kan grubu var?

Mal kan grubu nedir (açılımı), kimlerde var? Kaç kişide Mal kan grubu var?
Advert
20.09.2024 17:27
1
A+
A-

MAL Kan Grubu

İngiliz bilim insanları, 50 yıllık araştırmalar sonucunda, insanların yeni bir kan grubuna sahip olduğunu keşfettiler. “MAL” olarak adlandırılan bu yeni kan grubu, bir moleküler eksiklikten kaynaklanıyor. Bu keşif, MAL kan grubuna sahip kişiler için tedavi süreçlerinde büyük önem taşıyor.

MAL Kan Grubu Özellikleri

MAL kan grubu, AnWj antijeninin bulunmamasından kaynaklanmaktadır. Bu nadir kan grubu, tıp dünyasında önemli bir keşif olarak kabul edilmektedir.

ABO kan grubu sistemi ve Rh faktörünün yanı sıra, kan hücrelerinin yüzeyinde çeşitli proteinler ve şekerler bulunur. Bu yapılar nedeniyle birçok farklı kan grubu sistemi vardır. Kan nakilleri sırasında, bu antijenlerin uyumsuzluğu hayati tehlike oluşturabilir.

  1. yüzyılın başlarında önemli kan grubu sistemleri keşfedilmiş olsa da, daha az insanı etkileyen yeni kan grupları da ortaya çıkmaktadır. 2022 yılında tanımlanan “Er kan sistemi” gibi, MAL kan grubu da bu nadir sistemlerden biridir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.