DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C

Bitcoin’de Fed sonrası güçlü ralli

Bitcoin’de Fed sonrası güçlü ralli
Advert
20.09.2024 12:13
2
A+
A-

Dijital Varlıkların Fed’in Faiz İndirimine Tepkisi ve Başkanlık Seçimlerinin Etkileri

ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi, dijital varlıklar üzerinde olumlu bir etki yaratarak, makro ekonomik faktörlerin ABD başkanlık seçimlerinden daha etkili olacağının altını çizdi.

Kripto para birimlerinde bir yükseliş dalgası gözlemleniyor. En değerli kripto para birimi Bitcoin, 63 bin dolar seviyesini aştı. Bitcoin 63 bin 200 dolardan, Ethereum ise 2 bin 555 dolardan işlem görüyor. Kripto varlık piyasasının toplam değeri 2,14 trilyon doları buldu. Bitcoin’in piyasa değeri 1,26 trilyon dolar, Ethereum’un ise 308 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Dün, ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerinde 158,3 milyon dolarlık, spot Ether ETF’lerinde ise 5,2 milyon dolarlık girişler gerçekleşti.

İngiltere Bankası’nın Tahminleri

CoinTR Araştırma Departmanı bülteni, kripto para sektörüne ilişkin tahminleri içeriyor. Standard Chartered, Fed’in faiz indiriminin Bitcoin’de bir ralliyi tetikleyeceğini öngörüyor.

Standard Chartered’ın dijital varlık araştırma başkanı Geoff Kendrick, Fed’in 50 baz puanlık faiz indiriminin, Bitcoin ve dijital varlık piyasalarında uzun vadeli bir yükselişe yol açabileceğini belirtti.

Kendrick, faiz indiriminin ardından dijital varlıkların güçlü bir performans gösterdiğini ve makro ekonomik faktörlerin ABD başkanlık seçimlerinden daha etkili olacağını vurguladı.

Kendrick, yıl sonunda Bitcoin’in yeni zirvelere ulaşacağını öngörüyor. Analize göre, Trump’ın kazanması durumunda 125 bin dolar, Harris’in kazanması durumunda ise 75 bin dolar seviyelerine ulaşılabilir.

Seçimlerin Kripto Piyasasını Etkilemesi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eren Çaşkurlu, faiz indirimlerinin ve parasal genişlemenin, “riskli varlık” statüsündeki kripto para birimlerini cazip hale getirebileceğini söyledi.

Çaşkurlu, kripto para piyasası için büyük merkez bankalarının faiz indirimlerinin devamlılığının, teknolojik atılımların, piyasa düzenlemelerinin ve ETF’lerin yaygınlaşmasının olumlu gelişmeler olabileceğini ifade etti.

ABD’de kripto para piyasasına yönelik kısıtlayıcı düzenlemelerin olumsuz yansıyabileceğini belirten Çaşkurlu, Trump’ın kripto para piyasalarına ilişkin olumlu görüşleri nedeniyle piyasanın olumlu fiyatlanacağını öngörüyor. Harris’in kazanması durumunda ise piyasa hacminde bir düşüş yaşanabilir, ancak Harris’in de piyasayı tamamen olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyor.

Parasal Genişlemenin Etkisi

Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Batuhan Tufaner, Fed’in faiz kararının piyasa beklentilerini karşıladığını belirtti.

Tufaner, ABD’de enflasyon beklentilerinin aşağı, işsizlik beklentilerinin ise yukarı yönde revize edildiğini söyleyerek, parasal genişlemenin devam edeceğini vurguladı. Parasal genişleme, kripto para piyasasının likidite fazlalığından olumlu etkileneceğini düşünüyor.

Tufaner, ABD başkanlık seçimlerindeki adayların kripto para piyasasına bakış açılarının önemli olduğunu belirtti. Trump’ın kripto paralara olumlu baktığını ve parasal genişlemeyi desteklediğini söyleyen Tufaner, Trump’ın kazanmasının piyasayı olumlu etkileyeceğini öngörüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.