DOLAR
34,0834
EURO
38,0814
ALTIN
2.841,95
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

KPSS Ön lisans atama puanları 2024: ÖSYM Ön lisans KPSS 50,55,60,65,70,75 ve 80 puanla nereye girilir, B Grubu kadroları neler?

KPSS Ön lisans atama puanları 2024: ÖSYM Ön lisans KPSS 50,55,60,65,70,75 ve 80 puanla nereye girilir, B Grubu kadroları neler?
Advert
19.09.2024 16:06
1
A+
A-

KPSS Ön Lisans Atama Puanları

KPSS Ön Lisans atama puanları, kadro ve şehirlere göre değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki linke tıklayarak KPSS’nin geçmiş atama ve yerleştirme puanlarına ulaşabilirsiniz.

[Atama Puanları için Tıklayın]

KPSS Ön Lisans Puanları Kaç Yıl Geçerli?

Sınav sonuçları, açıklandıkları tarihten itibaren iki yıl geçerlidir. Yeni bir sınav yapılmazsa, geçerlilikleri bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar uzatılabilir.

Kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu Kadrolarına ilk kez atanacakların geçerli bir KPSS puanına sahip olmaları zorunludur.

2022 KPSS sınavının geçerliliği, ön lisans düzeyindeki adaylar için 2024 sınavlarının açıklanmasından sonra sona erecektir. Bu nedenle B Grubu Kadrolara atanmak isteyen adayların mutlaka bu sınava girmeleri gerekmektedir.

KPSS B Grubu Kadro Nedir?

Kamu görevlerine ilk kez atama yapılacak kadrolar, A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılır.

A Grubu Kadrolar: Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavıyla girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına aittir.

B Grubu Kadrolar: 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk kez kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

Adayların, B Grubu Kadrolar için ÖSYM’nin yerleştirme işlemlerine başvuru tarihi itibarıyla sınava girdikleri öğrenim düzeyinde mezun durumda olmaları şarttır.

B Grubu Kadrolara Yerleştirme

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutularak yerleştirilecektir. Yerleştirme esasları, Tercih Kılavuzunda belirtilecektir. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından önce mezun olana, aynı olması halinde yaşça büyük olana öncelik verilecektir.

Yerleştirmede adayların ÖSYM’ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Sonuçlar, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına ve adaylara elektronik ortamda bildirilecektir.

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, sınav veya mülakat yapılmaksızın doğrudan atanacaklardır. Ancak atama koşullarına uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getirmeyen adayların atamaları iptal edilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.