DOLAR
34,0713
EURO
38,0672
ALTIN
2.832,60
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

20 yıldır böylesi görülmedi! Palamut coştu, hamsi için kötü haber geldi…

20 yıldır böylesi görülmedi! Palamut coştu, hamsi için kötü haber geldi…
Advert
18.09.2024 13:49
2
A+
A-

Giriş

Trabzon’da av yasağının kaldırılmasıyla denizlere açılan Karadenizli balıkçılar, bol miktarda palamutla limana dönüyorlar. Yakalanan palamutlar, sabahın erken saatlerinde Trabzon Toptan Balık Hali’ne getiriliyor ve ardından balık pazarlarında satışa sunuluyor.

Palmaut Avı Patlaması

Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, 1 Eylül’de başlayan av sezonunda istavrit ve palamut avının oldukça yoğun olduğunu belirtti. “Geçen yıl Batı Karadeniz’de olan avcılık, bu yıl Doğu Karadeniz’e kaydı. Şu anda Rize ve Hopa bölgelerinde avlanma yapılıyor” dedi.

Uygun Fiyatlı Palamut

Mutlu, pazarda palamut fiyatlarının uygun olduğunu vurgulayarak, “3 tanesi yaklaşık 200 liraya satılıyor. Bu miktarla bir aile rahatça doyabilir. Halkın ucuz balık yemesi sevindirici” dedi.

Hamsi Beklentisi

Mutlu, havaların soğumasıyla birlikte hamsinin de piyasaya çıkacağını umduklarını belirtti.

Rekor Palamut Avı

Trabzon Toptan Balık Hali’nde komisyoncu olan Recep Denizer, bu yılki palamut avının son yılların en yüksek seviyesine ulaştığını vurguladı. “Teknelerden aldığımız bilgilere göre palamut avı artmaya devam edecek gibi görünüyor” dedi.

Bol Palamut, Az Hamsi

Ancak Denizer, bol palamut avı olan yıllarda hamsi avında sıkıntı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Balıkçıların Memnuniyeti

Balıkçı Cem Yazıcı, sezonun başarılı geçtiğini belirterek, “Geçen seneye göre palamut çok daha fazla. Fiyatlar da oldukça makul. Hem biz hem de alıcılar memnun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.