DOLAR
33,9959
EURO
38,0305
ALTIN
2.827,53
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Trajik sonla biten bir hikaye: 3 cinsiyet, 1 insan!

Trajik sonla biten bir hikaye: 3 cinsiyet, 1 insan!
Advert
17.09.2024 11:12
1
A+
A-

Bruce’un Trajik Hikayesi

Bruce ve Brian, 1965’te Kanada’da sağlıklı ikizler olarak doğdu. Ancak sekiz aylıkken idrar yapma sorunları yaşamaya başladılar. Doktorlar, her ikisine de sünnet derisinin darlığı teşhisi koydu.

Bruce’un sünnet ameliyatı sırasında cihaz arızalandı ve kalıcı hasara yol açtı. Aile, Brian’ın ameliyatını iptal etti.

Bruce’un geleceği için endişelenen ailesi, cinsiyet değiştirme üzerine çalışan ünlü psikolog Dr. John Money ile tanıştı. Money, cinsiyetin sosyal bir yapı olduğunu ve çocukların yetiştirilme şekilleriyle cinsiyet kimliklerinin şekillendirilebileceğini ileri sürdü.

Aile, Bruce’u kız olarak yetiştirmeye karar verdi. Cinsiyet değiştirme operasyonunun ardından adı Brenda oldu ve kadınlık hormonları almaya başladı.

Brenda, geçiş sürecinde zorluklar yaşadı. Farklı hissediyordu ve psikolojik problemlerle boğuşmaya başladı. Ergenlikte ailesi ona gerçeği söyledi ve o da erkek kimliğine geri dönmeye karar verdi. Adını David olarak değiştirdi.

David, erkek kimliğine dönmesine rağmen yaşadığı travmalar psikolojik sağlığını etkiledi. 2002’de ikizi Brian’ın intiharıyla yıkıldı ve 2004’te 38 yaşında intihar ederek hayatına son verdi.

David’in hikayesi, cinsiyet kimliği üzerine yapılan deneylerin risklerini vurgulamaktadır. Bu vaka, bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı ve cinsiyet kimliğinin biyolojik ve sosyal faktörlerin karmaşık bir etkileşimi olduğunu göstermektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.