DOLAR
34,0242
EURO
38,0228
ALTIN
2.827,57
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Trabzonspor’un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti

Trabzonspor’un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti
Advert
16.09.2024 22:16
2
A+
A-

Trabzonspor’un Efsane Başkanı Mustafa Şamil Ekinci Vefat Etti

5 yıl boyunca Trabzonspor’un başkanlık koltuğunda oturan ve bu süre zarfında 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazanan efsane isim Mustafa Şamil Ekinci, aramızdan ayrıldı.

Ekinci, Trabzonspor başkanlığının ilk yılında olan 1975-76 sezonunda İstanbul takımları dışında bir ekibin şampiyonluk yaşamasını sağladı. Ardından gelen dört yılda bordo-mavili takıma üç şampiyonluk daha yaşattı.

Trabzonspor’da yöneticilik de üstlenen Ekinci, başkanlığı ve yöneticiliği dönemlerinde bordo-mavili ekibe toplamda 17 kupa kazandırdı.

Trabzonspor, resmi internet sitesinde konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “5 yıllık başkanlığı döneminde kulübümüze; 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandıran efsane başkanımız, eski divan kurulu başkanımız, eski 2. başkanımız Mustafa Şamil Ekinci’nin vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ekinci’ye Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ŞAMİL EKİNCİ HAKKINDA

Aslen Kırşehirli olan Mustafa Şamil Ekinci, 2 Haziran 1941’de dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Genç yaşta ailesinin Trabzon’da fabrika kurma isteğiyle Trabzon’a gelen ve fabrikanın kurulmasıyla Trabzon’a yerleşen Ekinci, uzun yıllar boyunca iş hayatına Trabzon’da devam etti. Trabzon’da un, yem ve çuval fabrikalarının yanında gazete ve birçok ticari işletme açtı.

1970 yılında ilk olarak Rıfat Dedeoğlu başkanlığındaki yönetim kurulunda üyelik yapan Ekinci, başkan olacağı Haziran 1975 kongresine kadar yönetim kurulu üyeliği, umumi kaptanlık ve 2. başkanlık görevlerinde bulundu.

Başkanlığının ilk sezonu olan 1975-1976 sezonunda Trabzonspor, İstanbul hegemonyasına son vererek Anadolu’dan çıkan ilk şampiyonluk unvanını aldı. Trabzonspor, Ekinci’nin 5 sezon boyunca başkanlık yaptığı dönemde; 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı. Ekinci aynı zamanda 1983-1985 yılları arasında Divan Kurulu Başkanlığı görevini de üstlendi. 1995 yılında Faruk Özak yönetiminde Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Ekinci, yöneticilik ve başkanlık yaptığı dönemlerde Trabzonspor toplamda 17 kupa kazandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.