DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

CHP’li Karatepe’den hükümetin asgari ücret planına tepki

CHP’li Karatepe’den hükümetin asgari ücret planına tepki
Advert
16.09.2024 16:13
1
A+
A-

Asgari Ücrette Beklenen Enflasyon Oranında Zam Planına CHP’den Tepki

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, hükümetin asgari ücrette “beklenen enflasyon oranında zam yapma” planına karşı çıktı.

Karatepe, “Asgari ücrette yapılacak artışın 2025 yılı beklenen enflasyon oranında olduğunu biliyoruz. İktidar yüzde 17,5’luk bir enflasyon bekliyor. Eğer asgari ücrete bu seviyede bir artış yaparlarsa veya yüzde 20’lik bir artış olsa bile 20 bin TL civarında bir asgari ücret bizi bekliyor” dedi.

“Satın alma gücünü sineye çekin diyorlar. Buna itiraz etmeden sessiz kalın deniyor. Yapılacak artış bu sene ortaya çıkacak enflasyonun yarısını bile telafi edecek seviyede değil. Buna şiddetle itiraz ediyoruz. Asgari ücretin reel anlamda bir artışa tekabül etmesi için bütün gayretimizi göstereceğiz” diye vurgulayan Karatepe, asgari ücrete yapılacak beklenen enflasyon oranındaki artışa toplum olarak itiraz edilmesi gerektiğini belirtti.

“Bazı iktisatçılar da enflasyonla mücadele etmek için bunun yapılması gerektiğini söylüyor. Sorumlusu olmadıkları bir ekonomik göstergenin faturasını milyonlara çıkarmaya kimsenin hakkı yok” diyen Karatepe, “Bugün enflasyonun sebebi asgari ücretliler veya ücretli çalışanlar değil. Temmuzda asgari ücrete zam yapılmadı ama asgari ücret hala yüksek seyrediyor. İnsanlara ekonomik anlamda bu kadar zulmedilmesinin karşısında durmamız gerekiyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.