DOLAR
34,0242
EURO
38,0228
ALTIN
2.827,57
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Sahte altın nasıl anlaşılır?

Sahte altın nasıl anlaşılır?
Advert
14.09.2024 21:50
4
A+
A-

Sahte Altın Nasıl Anlaşılır?

Altın hem yatırım hem de takı olarak değerli bir madendir, ancak piyasada çok sayıda sahte altın da dolaşmaktadır. Sahte altını gerçek altından ayırt etmek için bilmeniz gereken bazı yöntemler şunlardır:

Ses Testi

Gerçek altın, vurulduğunda çınlayan bir ses çıkarır. Sahte altın ise daha metalik ve boğuk bir ses çıkarır. Altını sert bir yüzeye hafifçe vurarak bu testi yapabilirsiniz.

Ağırlık Testi

Gerçek altın, kendine has parlak sarı rengiyle bilinir ve diğer metallere göre daha ağırdır. Altın hafifse ve rengi solgun veya aşırı parlaksa, sahte olabilir.

Altının kendi ağırlığı 19,20’dir. Bir altın parçası tartıldığında, ağırlığı 20,76 gram olmalıdır. Sahte altın genellikle daha hafif veya daha ağır olabilir.

Asit Testi

Bu test için özel asit kitleri kullanılabilir. Altına küçük bir damla asit damlatın. Gerçek altın, asidin rengini değiştirmez. Sahte veya düşük ayarlı altınlarda ise asit rengi değişir.

Mıknatıs Testi

Altın manyetik bir metal değildir, yani mıknatısa yapışmaz. Altın mıknatısa yapışıyorsa sahte olma ihtimali yüksektir. Ancak bazı sahte altınlar, manyetik olmayan metallerle kaplanabilir, bu nedenle bu test her zaman kesin sonuç vermez.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.