DOLAR
34,0713
EURO
38,0672
ALTIN
2.832,60
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Santiago Bernabeu’da gürültü şikayetleri: Konserler durduruldu

Santiago Bernabeu’da gürültü şikayetleri: Konserler durduruldu
Advert
14.09.2024 11:08
2
A+
A-

Real Madrid, Santiago Bernabeu’da Mart 2025’e Kadar Konser Düzenleyemeyecek

Real Madrid, Mart 2025’e kadar Santiago Bernabeu’da konser düzenleyemeyecek. Nisan’da açılışından bu yana birçok etkinliğe ev sahipliği yapan yeni stadyum, gürültü şikayetleriyle gündeme geldi. Stadyum çevresindeki komşular, haftalardır gürültüden şikayet ederek hukuki yollara başvurdu ve taleplerine ulaştı. Şehrin merkezinde yer alan stadyum, konserlere ev sahipliği yapabilmek için bir çözüm bulmak zorunda kalacak.

Bu karar, kulübün programındaki birkaç büyük etkinliği doğrudan etkileyecek. Real Madrid, sakinlerin refahını korumak için gürültü seviyelerini kontrol altına almak için bir dizi değişiklik yapma sözü verdi.

Geçmişte Belediye Meclisi, stadyumdaki etkinliklerde gürültü seviyelerinin izin verilen sınırları aştığını belirterek uyarılarda bulundu ancak konserler geçici çözümlerle devam etti.

Real Madrid, Bernabeu’nun yan taraflarına gürültüyü azaltmak için örtüler yerleştirerek çabalasa da bu girişimler etkili olmadı. Sonuç olarak Relevo haberine göre, tüm tarafları memnun edecek bir çözüm bulunana kadar konserlerin durdurulmasına karar verildi.

Etkilenecek Konserler

  • Music Bank (K-POP) – 12 Ekim
  • Dellafuente – 15 Kasım
  • Aitana – 28 ve 29 Aralık
  • Lola Indigo – 22 Mart

Sorunu Çözmek İçin Alınan Adımlar

Sakinlerden gelen şikayetler, konserlerin başlamasından bu yana Madrid Belediye Başkanı Jose Luis Martinez-Almeida’nın gündemindeydi.

Almeida, birkaç ay önce yaptığı açıklamada, “Mekanın daha iyi yalıtılması için teknik önlemler alınacak ve organizatörler, desibel sınırını aşmamaları konusunda gerekli ekipman koşullarını sağlamakla yükümlü olacaklar.” dedi.

Temmuz ayında, konserlerin bitiş saatinin gece 11’e çekilmesi ve komşuların rahatsızlığını azaltmak için diğer tedbirler üzerinde anlaşmaya varıldığı duyuruldu. Temizlik hizmetleri, konserlerin öncesi ve sonrasında güçlendirilecek ve yeni atık toplama sistemleri devreye sokulacak. Ayrıca, sakinler için park yerleri genişletilecek ve Rafael Salgado Caddesi üzerindeki mavi alanlar yeşil alanlara dönüştürülecek.

Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadyumu’ndaki etkinlik ve konser programını geçici olarak yeniden planladığını resmen duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.