DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Çayın yanında bu yiyecekleri tüketmeyin

Çayın yanında bu yiyecekleri tüketmeyin
Advert
13.09.2024 13:14
3
A+
A-

Çay ve Kahveyle Birlikte Tüketmemeniz Gereken Yiyecekler

Beslenme uzmanı Deborah Grayson, çay veya kahve içmek, belirli yiyeceklerle birlikte tüketildiğinde ciddi besin eksikliklerine neden olabileceğini söylüyor. Özellikle bu içeceklerdeki kimyasallar demir emilimini engelliyor. Demir, vücudumuz için oksijen taşımada, enerji ve güçlü bir bağışıklık sistemi sağlaymada hayati bir mineraldir.

Yemeklerinizle Çay İçmek Kansızlığa Yol Açabilir

Grayson, “Yemeklerinizle her zaman çay içerseniz kansız kalabilirsiniz” diyor. Özellikle adet gören kadınlarda anemi (şiddetli demir eksikliği) riski çok yüksek.

Demir Kaynaklarıyla Çay ve Kahve Tüketmeyin

Çayla birlikte tüketilmemesi gereken yiyecekler arasında biftek ve rosto gibi demir açısından zengin yiyecekler ile ıspanak, brokoli ve kara lahana gibi yeşil sebzeler yer alıyor.

Çay ve Kahvedeki Polifenoller Demir Emilimini Engeller

Araştırmalar, çay ve kahvede bulunan polifenoller gibi kimyasalların demir emilimini engelleyebildiğini göstermiştir. Bu kimyasallar iltihaplanmaya karşı koruyucu olarak biliniyor. Polifenoller çay ve kahvenin yanı sıra meyve, sebze ve baharatlarda da düşük seviyelerde bulunur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.