DOLAR
34,0242
EURO
38,0228
ALTIN
2.827,57
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İBB Meclisi’nde arsa satışı tartışması: Alem yapmak için değil kent lokantası için

İBB Meclisi’nde arsa satışı tartışması: Alem yapmak için değil kent lokantası için
Advert
11.09.2024 21:38
2
A+
A-

Başlık: İBB Meclisi’nde Taşınmaz Satışı ve İşbirlikleri Konuşuldu

Giriş:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Eylül ayı ikinci oturumunda taşınmaz satışları gündeme geldi. Tartışmalı oturumda AK Parti ve CHP’li üyeler arasında çeşitli konularda fikir ayrılıkları yaşandı.

Taşınmaz Satışları:

AK Parti’li Muhammet Kaynar, CHP’nin önceki dönemlerde taşınmaz satışlarına karşı çıktığını hatırlatırken, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı olduktan sonra yaklaşık 3 milyon metrekarelik taşınmazın satıldığını iddia etti. Kaynar, bugünkü oturumda da 78 adet parsel satışının oylandığını ve İBB’nin elindeki varlıkların “haraç mezat satıldığını” savundu.

CHP’li Melendiz Dalyan İzgi ise İBB’nin kullanamadığı parsellerin satışının yapıldığını belirtirken, bunların çoğu işgalli ve vatandaşlar tarafından kullanıldığını söyledi. İzgi, elde edilen gelirle kent lokantaları, yurtlar ve eğitim destekleri gibi halka hizmetler verildiğini vurguladı.

CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan da İBB’nin AKP döneminde daha fazla arsa satıldığını ifade ederek, İstanbul’u “parsel parsel satanların” şimdikileri eleştirmesini “komik” bulduğunu dile getirdi.

TMMOB İşbirliği:

Oturumda, İBB ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) arasında mesleki denetim ve teknik işbirliği protokolü imzalanması kararı alındı. CHP grubu çoğunlukla kabul edilen protokol, AKP grubu tarafından muhalefet şerhiyle karşılandı. AKP, protokolün belirsiz ve net olmayan yönleri olduğunu savundu.

Arama Kurtarma Personeli için Konut:

Deprem sonrası ilk müdahalede görev alacak arama kurtarma personeline, depreme uygun konutlara taşınmaları için oybirliğiyle yetki verildi.

Cebeci Mahallesi Hurda Ambarı:

İBB’nin Sultangazi Cebeci Mahallesi’ndeki parselinde hurda ambarı projesinin tamamlanması için gecekonduların tasfiye edilmesi teklifi mecliste oya sunuldu. AKP grubu karşı çıksa da teklif, CHP’nin çoğunluk oylarıyla kabul edildi. AKP’li Kaynar, parsele ilişkin bir dava olduğunu ve parselin İBB mülkiyetinden çıktığını öne sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.