DOLAR
34,0756
EURO
38,0651
ALTIN
2.834,29
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Okullarda telefon yasak mı? MEB okullarda cep telefonu kullanımı genelgesi

Okullarda telefon yasak mı? MEB okullarda cep telefonu kullanımı genelgesi
Advert
08.09.2024 20:10
5
A+
A-

Okulda Cep Telefonu Kullanımı Sınırlandırılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında okullarda cep telefonu kullanımını kısıtlayan yeni bir düzenleme getirdi.

Bu düzenlemeye göre, öğrenciler ders saatlerinde cep telefonu kullanamayacaklar. Bu karar, öğrencilerin dikkatini dağıtan unsurları ortadan kaldırmak ve eğitimi daha verimli hale getirmek amacıyla alındı.

Okulda Telefon Kullanımı Yasak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye göre, okullarda cep telefonu ve diğer elektronik cihazların ders saatlerinde kullanılması yasaklandı. Bu yasağın amacı, öğrencilerin dikkatini dağıtacak unsurları ortadan kaldırmak ve öğrenim sürecini daha verimli hale getirmek.

UNESCO’nun “2023 Küresel Eğitim İzleme” raporunda, öğrencilerin okullarda akıllı telefon kullanımının yasaklanması için küresel bir çağrı yapılmıştı. Raporda, aşırı cep telefonu kullanımının düşük akademik başarıya ve yüksek ekran süresinin çocukların duygusal sağlığı üzerinde olumsuz etkilere yol açtığı belirtilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.