DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? Üniversite ek yerleştirme/YKS 2.ek tercihler nasıl yapılır ve kaç tercih hakkı bulunuyor?

YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? Üniversite ek yerleştirme/YKS 2.ek tercihler nasıl yapılır ve kaç tercih hakkı bulunuyor?
Advert
13.08.2024 11:33
3
A+
A-

YKS Ek Tercihleri Hakkında

Milyonlarca aday, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından “YKS ek tercihler ne zaman başlıyor?” sorusuna yanıt arıyor. Herhangi bir programa kayıt hakkı kazanamayan adaylar, YKS ek tercihleri için işlemlerini gerçekleştirecek. ÖSYM’nin üniversite ek yerleştirme işlemleriyle ilgili duyurusu bekleniyor.

YKS Ek Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıtlarını 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlarını ise 19-21 Ağustos tarihlerinde yapacaklar. Ek tercihlerin de kayıt işlemlerinin ardından başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl ek tercih süreci eylül ayı ortasında başlamıştı. Bu yıl da benzer şekilde YKS ek tercihlerinin eylül ayında başlaması bekleniyor.

Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaklar.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacak. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.