DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

50 yaşından sonra ihtiyacınız olan üç vitamin

50 yaşından sonra ihtiyacınız olan üç vitamin
Advert
12.08.2024 13:04
2
A+
A-

Yaşlılık İçin Önemli Vitaminler: 50 Yaş Üstü Yetişkinler İçin Önemli Takviyeler

50 yaşın üstündeki yetişkinlerin %78’inden fazlası ve 65 yaşın üstündekilerde bu oran %83’e yükselerek besin takviyesi kullanmaktadır. Yaşlandıkça vücudumuz önemli fizyolojik değişikliklere uğrar. Yaşla birlikte yüksek tansiyon, kalp hastalığı, bunama ve Alzheimer gibi rahatsızlıklar yaygınlaşır. Hem erkekler hem de kadınlar kemik kaybı, kas kaybı, hormonal değişiklikler ve orta yaş kilo alımına karşı hassastır. Bu değişiklikler eklem ağrılarında, görme bozukluğunda, kalp sorunlarında, kilo alımında, hafıza kaybında ve enerji eksikliğinde kendini gösterir. Bu sorunlar doğrudan beslenme ile ilişkilidir.

En iyi yol besinleri doğal gıdalardan almak olsa da hızlı tempolu hayatımızda çoğu zaman sağlıklı beslenmeye veya dinlenmeye vakit ayıramıyoruz. Sağlıklı beslensek bile aşırı işlenmiş gıdalar ve besin değeri düşük topraklar nedeniyle gerekli vitamin ve mineralleri alamıyoruz. Bu noktada takviyeler bir güvenlik ağı sağlayarak yaşlanmanın olumsuz etkilerini önlemeye destek olur.

Orta Yaşlı Yetişkinler İçin Önemli Vitaminler

1. Kalsiyum

Her gün iki porsiyon kalsiyum açısından zengin besin tüketmiyorsanız kemik yoğunluğunu korumak için kalsiyum takviyesi önerilir. Son araştırmalar kalsiyumun omurga kırıklarını azaltabildiğini göstermektedir.

2. D Vitamini

Kalsiyum, D vitamini ile birlikte etkilidir. D vitamini eksikliği obezite ve güneş ışığı eksikliği ile bağlantılıdır. Yaşlandıkça vücudumuz güneş ışığını D vitaminine dönüştürme kabiliyetini kaybeder, bu nedenle doktorunuz takviye önerebilir.

3. B12 Vitamini

Yaşlıların B12 vitamini emilimi daha zordur. B12, kan, sinir ve genetik sağlığı için önemlidir. Vejetaryenler, veganlar veya mide asidi ilaçları kullananlar B12 vitamini eksikliği riski altındadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.