enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
ALTIN
3.441,38
BIST
9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Kar Yağışlı
2°C
İstanbul
2°C
Hafif Kar Yağışlı
Pazar Çok Bulutlu
5°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
7°C
Salı Açık
10°C
Çarşamba Açık
11°C

Tüm Türkiye tüketiyor ama bağışıklık sistemini bitiriyor

Tüm Türkiye tüketiyor ama bağışıklık sistemini bitiriyor
Advert
16.02.2025 08:25
3
A+
A-

Fazla Şekerin Vücuda Etkileri

Genlerimiz atalarımızın genleriyle aynı olsa da beslenme düzenimiz önemli ölçüde değişti. Hazır gıdaların yaygın tüketimi, fazla rafine şekerin vücudumuza girmesine neden oluyor.

Rafine Şekerin Zararları

Bu rafine şeker, vücut tarafından toksik bir madde olarak algılanıyor. Fazla tüketildiğinde karaciğerde trigliserit ve LDL’ye dönüşüyor. Çocuklarda hiperaktivite, öğrenme ve davranış sorunlarına yol açabiliyor.

Şeker Bir Uyuşturucudur

Şeker, tıpkı alkol ve tütün gibi, bağımlılık yapan bir maddedir. Obezite ile ilişkilidir ve fazla şeker tüketenler daha fazla obez olma riski taşır. Ayrıca diyabet, damar sertliği ve kalp hastalıklarının oluşumuna zemin hazırlar.

Şekerli Gıdaların Gizli Tehlikesi

Sadece tatlı yememek ve sofra şekeri kullanmamak, şekeri diyetten çıkarmak için yeterli değildir. Hazır gıdaların yaklaşık %75’i, özellikle mısır şurubu gibi tatlandırıcılar içerir. Ketçap, çorba, yoğurt ve ekmek gibi görünürde şekersiz gıdalar bile gizli şekere sahip olabilir.

Kansere Yol Açabilir mi?

Şeker tüketimi ile kanser arasında bir bağlantı olduğu düşünülüyor. Kanser hücreleri, enerji ihtiyaçları için yüksek miktarda şeker tüketiyor. Rafine şeker ve rafine un, glisemik indeksi yüksek gıdalardır ve insülin ve IGF-1 seviyelerini yükselterek kanser hücrelerinin büyümesini destekleyebilir.

Bu nedenle, sağlıklı bir yaşam için beyaz şeker ve rafine unu diyetinizden çıkarmak önemlidir. Bu, insülin ve IGF-1 seviyelerini azaltarak kanser hücrelerinin beslenmesini engelleyebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.