Kahvaltı ve Yaşam Memnuniyeti
Yaklaşık 150.000 gencin verileri incelendi ve düzenli kahvaltı yapan çocukların daha mutlu olduğu ortaya çıktı.
Çalışma, kahvaltı sıklığı arttıkça çocukların yaşam memnuniyetlerinin de arttığını gösterdi. Her gün kahvaltı yapan katılımcılar, en yüksek memnuniyet puanlarına sahipken, kahvaltı yapmayanlar en düşük puanlara sahipti.
Kahvaltıdaki besinlerin okulda konsantre olmaya ve öğrenmeye yardımcı olduğu öne sürülüyor. Örneğin, Portekiz’de her gün kahvaltı yapan çocukların yaşam memnuniyeti en yüksek düzeydeyken, Romanya’da kahvaltı yapmayan çocuklarda en düşük yaşam memnuniyeti puanları bulundu.
Araştırmacılar, kahvaltı sıklığı ve yaşam memnuniyeti arasındaki ilişkinin sosyoekonomik faktörlerle de bağlantılı olabileceğini düşünüyorlar.
Kahvaltı yapmayan ergenlerde daha düşük ruh hali ve anksiyete, stres ve depresyon görülme sıklığı daha yüksek bulunmuştur. Ayrıca, kahvaltı yapmak, bilişsel işlev için gerekli enerjiyi ve besinleri sağlayarak konsantrasyonu, hafızayı ve öğrenme yeteneğini artırmaya yardımcı olur.
Kahvaltıdaki vitamin ve minerallerin karışımının düzenli alınmaması zamanla daha düşük yaşam memnuniyetine yol açabilir. Düzenli bir kahvaltı rutini, günün geri kalanını da olumlu yönde etkiler.