enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1564
EURO
36,6793
ALTIN
2.956,96
BIST
10.025,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
8°C
İstanbul
8°C
Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
9°C
Pazartesi Az Bulutlu
10°C
Salı Parçalı Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C

2024’ün en iyi kelimesini Fatih Terim’den seçtiler

2024’ün en iyi kelimesini Fatih Terim’den seçtiler
Advert
26.12.2024 12:26
0
A+
A-

Türk Dil Kurumu’nun 2024 Yılı Kelimesi ve Kavramı: “Kalabalık Yalnızlık”

Türk Dil Kurumu ve Ankara Üniversitesi İletişim Araştırmaları ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle belirlenen 7 kelime ve kavram, halk oylamasına sunuldu. Yaklaşık 1 milyon kişinin katıldığı oylamada “kalabalık yalnızlık” kavramı, “2024 yılının kelimesi ve kavramı” seçildi.

“Kalabalık yalnızlık” ifadesini ilk kez Galatasaray efsanesi Fatih Terim kullanmıştı. Netflix’te yayınlanan belgeselde kullandığı bu söz, İstanbul’un dört bir tarafını süsleyen reklam panolarında yer almıştı.

Değerlendirme Kurulu, “kalabalık yalnızlık” kavramını şöyle açıkladı: “2024 yılında, insanların kalabalıklar içinde yalnız hissettiklerini gösteren araştırmaların sayısında artış var. ‘Yalnızlık’ ve ‘kalabalık’ zıt gibi görünse de aynı anda var olabiliyor. Bu durum, bireylerin ilişkilerinde ve gündelik yaşamlarında kendini gösteriyor.”

Araştırmalar, sosyal medya ve dijital teknolojilerin kullanımının insanları daha yalnız hissettirdiğini ortaya koyuyor. Sosyal medyadaki takipçi ve beğeni sayısının önemi, sözde “kalabalık” bir ortam yaratsa da aslında yalnızlık hissini artırıyor. Dijital dünyanın geçici ilişkiler sunması da yalnızlığı derinleştiriyor.

Hayatın hızlanması ve insan hareketliliğinin artmasıyla toplumsal bağlar zayıflıyor. İnsanlar, çevrelerinde çok insan olsa da kendilerini kalabalıklar içinde yalnız hissedebiliyorlar. Çünkü çevredeki insan sayısı, kişinin yalnız hissetmediği anlamına gelmiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.