Metin:
Çalışma, internet kullanımının sıklığına bakılmaksızın pozitif etkiler olduğunu ortaya koydu. Bu etkiler, haftada bir kereden az internet kullananlarda bile görüldü. ABD, Birleşik Krallık ve Çin gibi ülkelerde, sık internet kullanıcılarının daha iyi ruh sağlığına sahip olduğu belirtildi.
Uzmanlar, bu olumlu sonuçların, yalnız kişilerin internet sayesinde başkalarıyla bağlantı kurmasından kaynaklanabileceğini düşünüyorlar. Yaşlılar, bekarlar ve sosyal çevresi sınırlı olan kişilerin internetten en çok yararlandığı vurgulandı.
İnternet kullanımının ruh sağlığı üzerindeki neden-sonuç ilişkisi tam olarak kanıtlanamasa da uzmanlar, ölçülü ve doğru kullanıldığında internetin insanları birbirine bağlayan önemli bir araç olabileceği konusunda hemfikirler.
Yalnızlık Çalışmaları Merkezi Müdürü Prof. Andrea Wigfield, internetin yüz yüze iletişimin yerini tutamayacağını ancak yalnızlığı azaltmada etkili olabileceğini belirtti.
Bu çalışma, gençler üzerindeki olumsuz etkilere ilişkin yaygın inanışın aksine, 50 yaş üstü kişiler için farklı bir sonuç ortaya koyuyor. Curtin Üniversitesi’nden Dr. Patrick Clarke, bu yaş grubundakilerin internette daha az sosyal baskı ve kıyaslama ile karşılaştığını ve bu nedenle deneyimlerinin daha olumlu olduğunu söyledi.
Çalışma, internetin sadece gençler için değil, 50 yaş üstü kişiler için de önemli bir kaynak olduğunu gösteriyor. İnternet, bu yaş grubundakilere sosyalleşme, bilgi edinme ve kişisel gelişim imkanları sağlayarak yaşam kalitelerini artırıyor.