enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,4519
EURO
43,6847
ALTIN
4.049,43
BIST
9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
15°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C
Cuma Çok Bulutlu
19°C

Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir
Advert
27.04.2025 15:27
1
A+
A-

Diş fırçalarken fark ettiğiniz o ufak kan izi, göz ardı edilmemesi gereken bir uyarı olabilir. Uzmanlar, bu küçük kırmızılığın ciddi ağız sağlığı sorunlarının habercisi olabileceği konusunda uyarıyor. Tedavi edilmeyen diş eti kanamaları, ilerleyen dönemlerde ağrılı diş eti hastalıklarına, hatta diş kaybına ve genel sağlık sorunlarına yol açabilir.

Diş Eti Kanaması Neden Olur?

Diş eti kanaması genellikle diş eti iltihabının (gingivitis) ilk işaretidir. Düzenli ve doğru diş fırçalama alışkanlığı edinilmediğinde, dişlerde biriken plak zamanla diş etlerini tahriş eder ve kanamaya sebep olur. Eğer bu iltihap tedavi edilmezse, periodontitis gibi daha ciddi diş eti hastalıklarına dönüşebilir.

Genel Sağlığı da Etkiler

Diş eti hastalıkları sadece ağız sağlığını tehdit etmekle kalmaz, genel sağlığı da olumsuz etkiler. Yapılan araştırmalar, diş eti iltihabının kalp hastalıkları, diyabet ve gebelik komplikasyonları gibi ciddi sağlık sorunlarıyla bağlantılı olabileceğini gösteriyor. Ağızda başlayan küçük bir sorun, zamanla tüm vücudu etkileyen büyük bir sağlık problemine dönüşebilir.

Peki Ne Yapmalıyız?

  • Dişlerinizi günde en az iki kez, yumuşak kıllı bir diş fırçası ve doğru fırçalama tekniğiyle fırçalayın.
  • Diş ipi kullanarak diş aralarındaki plak birikimini her gün temizleyin.
  • Diş eti kanaması devam ediyorsa, bir diş hekimine başvurun. Erken teşhis ve tedavi, diş eti hastalıklarının ilerlemesini önleyerek ağız sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.
  • Dengeli beslenmeye ve yeterli C vitamini almaya özen gösterin, bu da diş eti sağlığınız için önemlidir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.