<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,6323
EURO
43,4991
ALTIN
4.110,19
BIST
9.279,21
DOLAR
38,6323
EURO
43,4991
ALTIN
4.110,19
BIST
9.279,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
17°C

Temu Türkiye’de kapatılıyor mu?

Temu Türkiye’de kapatılıyor mu?
Advert
22.04.2025 15:10
6
A+
A-

Ticaret Bakanlığı, Türkiye’ye e-ticaret yoluyla getirilen ürünler konusunda denetimlerini sıkılaştırdı. Bu denetimler, şirketlerin Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu başta olmak üzere çeşitli yükümlülükleri kapsıyor. Kurallara uymayan platform ve satıcılar için Türkiye’ye erişim engeli gündeme gelebilir. Bakanlık, yönetmelik hükümlerini ihlal edenler hakkında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) bildirimde bulunarak mahkeme kararıyla erişim engellemesi talep edebilecek.

1 Nisan’dan itibaren Türkiye’ye e-ticaret kanallarıyla ürün getirmek isteyen işletmelerin, ülke içinde bir iktisadi temsilci bulundurması zorunlu hale geldi. Bu temsilcilik zorunluluğunun yanı sıra, e-ticaret yoluyla Türkiye pazarına ürün sunmak isteyenler için bir dizi kural daha getirildi. Örneğin, promosyon amaçlı dahi olsa Türkiye’de ikamet eden bir son kullanıcıya yönelik her türlü ürün “piyasada bulundurma” kapsamında değerlendiriliyor. Bu kapsamda, ürün bilgilerinin Türkçe dil seçeneğiyle sunulması, fiyatların Türk Lirası cinsinden gösterilmesi ve Türkiye adreslerine teslimat seçeneğinin sağlanması gibi zorunluluklar bulunuyor.

Son dönemde popülerleşen Çin merkezli alışveriş platformu Temu, 2024 yılında Türkiye pazarına giriş yapmasına rağmen henüz Türkiye’de bir temsilcilik açmadı. Bu durum, platformun kapatılabileceği veya erişim engelinin getirilebileceği iddialarını beraberinde getirdi. Ancak Ticaret Bakanlığı konu hakkında resmi bir açıklama yapmış değil.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.