enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
37,9523
EURO
42,1852
ALTIN
3.818,22
BIST
9.492,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C
Pazar Yağmurlu
11°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
10°C

Şans getiriyor diye göğsünü elliyorlar: Yetkililer devreye girdi

Şans getiriyor diye göğsünü elliyorlar: Yetkililer devreye girdi
Advert
02.04.2025 16:18
1
A+
A-

İrlanda’nın kültürel simgelerinden biri olan Molly Malone heykeli, turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Ancak bu ilgi, heykelin göğüs kısmının sürekli olarak ellenmesi nedeniyle bronz renginin değişmesine yol açmış. Şans getirdiğine inanılan bu bölgeye dokunma geleneği, heykelde aşınmaya neden olmuş ve yetkilileri önlem almaya yöneltmiş. Dublin’de bulunan heykelin korunması için bir görevli bulundurulması planlanıyor.

Heykelin göğüslerine dokunmanın iyi şans getireceği inancı, ziyaretçilerin bu davranışta bulunmasına neden oluyor. Hem yerel halk hem de turistler tarafından yoğun ilgi gören heykel, bu sebeple zamanla aşınmış. Uzmanlar, bu durumun önüne geçmek adına bir görevli görevlendirme kararı almış.

Dublin Belediye Meclisi, turistlerin Molly Malone heykeline dokunmasıyla ilgili şikayetler aldığını belirterek, heykelin restore edileceğini ve hiçbir sanat eserine dokunulmaması gerektiğini vurguladı.

1988 yılında İrlandalı heykeltıraş Jeanne Rynhart tarafından yapılan heykel, daha önce de tartışmalara konu olmuştu. Bir öğrenci, heykele dokunma geleneğinin kadın düşmanlığı olduğunu savunarak bir kampanya başlatmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.