İklim kriziyle mücadelede uzmanlaşmış 15 sivil toplum kuruluşu, İklim Ağı çatısı altında toplandı. Amacımız, bilime dayalı hedefler ve etkili ulusal politikalar geliştirerek Türkiye’nin iklim kriziyle mücadelesini desteklemek.
İklim Ağı, Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN Europe), Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, ClientEarth, Doğa Derneği, Greenpeace Türkiye, Hukuk Doğa ve Toplum Vakfı (HUDOTO), İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği (İDPAD), İklim için 350 Derneği (350 Türkiye), Mekanda Adalet Derneği (MAD), Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği (SEFiA), Temiz Hava Hakkı Derneği (THHD), Türetim Ekonomisi Derneği, TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA Vakfı), WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve Yeşil Düşünce Derneği (YDD) kuruluşlarını içerir.
Hedefimiz arasında şunlar yer alıyor:
İklim krizi çok boyutlu bir sorundur ve iklim politikalarının oluşturulmasında kapsayıcı yaklaşımlar çok önemlidir. Bu nedenle sivil toplumun sürece dahil edilmesi şarttır. Uzman sivil toplum kuruluşlarıyla kurulan İklim Ağı, Türkiye’nin iklim politikalarının geliştirilmesinde etkili bir rol oynayacaktır.
WWF-Türkiye İklim ve Enerji Programı Müdürü Tanyeli Behiç Sabuncu, “Mevcut politikalar bizi güvenli yola götürmüyor. Türkiye’nin 2053 net sıfır vizyonunu gerçekleştirmek için iddialı ara hedeflere ihtiyacımız var” diyor.
TEMA Vakfı Çevre Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkan Yardımcısı Berna Balcıoğlu ise “İklim Kanunu taslağı, etkili bir mücadele için gerekli azaltım ve uyum hedeflerini içermiyor. İklim politikalarının geliştirilmesinde sivil toplumun dahil edilmesi hayati önem taşıyor. İklim adaleti için tüm etkilenen kesimler sürece aktif olarak katılmalıdır” diyor.