enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,6921
EURO
36,6742
ALTIN
2.967,58
BIST
9.637,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
13°C
Pazar Hafif Yağmurlu
13°C
Pazartesi Yağmurlu
12°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C

7 ila 9 saat arası öneriliyordu: İşte yaşa göre yeterli gelecek uyku miktarı

7 ila 9 saat arası öneriliyordu: İşte yaşa göre yeterli gelecek uyku miktarı
Advert
29.11.2024 10:42
0
A+
A-

Yaşa Göre Uyku İhtiyaçları

Uyku, refahımız ve genel sağlığımız için vazgeçilmezdir. Farklı yaş grupları farklı uyku sürelerine ihtiyaç duyar.

Genç Yetişkinler (18-25 Yaş)

Yüksek melatonin üretimi nedeniyle genç yetişkinler kolayca uykuya dalabilirler. Ancak, geç yatma ve sabah geç uyanma eğilimi gösterebilirler. Uzmanlar, bu yaş grubunun her gece yedi ila dokuz saat uyumasını önermektedir.

Yetişkinler (26-44 Yaş)

Bu yaş grubunda uyku ritmi genellikle istikrarlıdır. Ancak, melatonin üretimi azaldıkça uykuya dalmakta zorluklar yaşanmaya başlanabilir. Tutarlı bir uyku düzeni oluşturarak stresle baş etmek önemlidir. Yedi ila dokuz saatlik uyku önerilir.

Orta Yaşlılar (45-59 Yaş)

Hormonal değişiklikler uyku ihtiyacını etkiler. Bu dönemdeki kişiler daha erken yorulduklarını ve daha fazla uykuya ihtiyaç duyduklarını fark edebilirler. Hormonal dalgalanmalar uyku sorunlarına yol açabilir. Yedi ila dokuz saatlik uyku önerilir.

Yaşlılar (60 Yaş ve Üzeri)

Uyku, bilişsel işlevler ve bağışıklık sistemi için çok önemlidir. Bu yaş grubunda uyku ritmi öne kayar ve kişiler daha erken yatıp uyanmaya başlar. Melatonin seviyeleri düşer ve uyku sorunları daha sık görülür. Yedi ila sekiz saatlik uyku önerilir.

Gün Işığı ve Rahatlama Alışkanlıkları

Sağlıklı bir uyku düzeni için sadece uyku süresi değil, gün ışığına maruz kalma ve akşam rahatlama alışkanlıkları da önemlidir. Güneş ışığı uyku-uyanıklık döngüsünü düzenlemeye yardımcı olur. Yatmadan önce rahatlama teknikleri stresi azaltır ve uyku kalitesini artırır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.