enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

Ayçiçek yağı, zeytinyağı veya tereyağı değil: Bu yağ kansere neden oluyor!

Ayçiçek yağı, zeytinyağı veya tereyağı değil: Bu yağ kansere neden oluyor!
Advert
23.11.2024 11:13
0
A+
A-

Kolza Yağı: Sağlığa Faydaları ve Kullanım Alanları

Kolza Yağı Nedir?

Kolza yağı, son yıllarda mutfaklarda popülerlik kazanan sağlıklı yağlar arasında yer alıyor. Ancak uzmanlar, bu yağın bazı türlerinin sağlığa zarar verebileceği konusunda uyarıyor.

Kolza Yağı Türleri

Kolza yağı iki ana türe ayrılıyor:

  • Rafine kolza yağı: Yüksek sıcaklıklarla işlenmiştir ve pişirme ve kızartma için uygundur.
  • Saf kolza yağı: Soğuk presleme yöntemiyle elde edilir ve besin değeri daha yüksektir. Ancak yalnızca soğuk yemeklerde ve salatalarda kullanılmalıdır.

Saf Kolza Yağının Kullanımına Dikkat!

Saf kolza yağı, yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında, omega-3 yağ asitleri bozulabilir ve kanserojen maddeler oluşabilir. Bu nedenle, bu yağ yalnızca soğuk uygulamalarda kullanılmalıdır.

Doğru Yağ Seçimi

Kolza yağını doğru kullanmak önemli olduğu gibi, sağlıklı pişirme için doğru yağın seçilmesi de çok önemlidir. Pişirme işlemleri için rafine zeytinyağı, ayçiçek yağı, fıstık yağı veya üzüm çekirdeği yağı tercih edilebilir. Soğuk yemekler, salatalar ve soğuk tarifler için ise soğuk sıkım kolza yağı, ceviz yağı veya keten tohumu yağı daha uygun seçeneklerdir.

Etiketleri İnceleyin

Kolza yağı alırken, etiketleri dikkatlice okuyun. Bu sayede, sağlıklı seçenekler yapabilirsiniz. Özellikle saf kolza yağı gibi yağlar, yemeklerde kullanılırken yüksek ısılara maruz bırakılmamalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.