enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2863
EURO
37,0253
ALTIN
3.028,14
BIST
8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kızı ve damadına ayrıcalıklar bitmiyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kızı ve damadına ayrıcalıklar bitmiyor
Advert
26.10.2024 06:45
1
A+
A-

Kızı ve Damadının Mutluluğu İçin Çılgın Atamalar

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, skandallarla gündemden düşmüyor. Ancak bu kez gündeme başka bir konuyla geliyor: Kızı ve damadının mutluluğu.

Villa Gibi Bir Lojman

Erbaş’ın damadı Muhammed Likoğlu, hizmet süresi yetmemesine rağmen İstanbul Beykoz Müftülüğü’ne atandı. Bu durum tartışma yaratırken, kızı Merve Safa Erbaş Likoğlu da Beykoz’da vaize olarak görevlendirildi. Çifte adeta villa gibi bir lojman da tahsis edildi. Bu lojmanın, bizzat Erbaş’ın eşi Seher Erbaş tarafından seçildiği iddia ediliyor.

İstanbul’da Kamp Kurdu

Merve Safa Likoğlu’nun atanmasının ardından, damadının atanmasıyla ilgili detaylar da ortaya çıktı. Beykoz’a atama için gereken müftülükte en az altı yıl çalışma şartı, Likoğlu için uygulanmadı. Bunun yerine yönetmelikteki “Hizmet gereği ve ihtiyaç” maddesi kullanıldı.

Atamadan önce Seher Erbaş’ın İstanbul’da kamp kurup, kızı ve damadı için 39 ilçe arasından Beykoz’u seçtiği bildirildi. Diyanet kaynakları, bu atamayı, şartları tutan ve Beykoz’u tercih eden 50’ye yakın müftünün hakkının yenmesi olarak yorumluyor.

“Yasal Olabilir Ama Helal Değil”

Ali Erbaş’ın bu atamalara tepki gösteren Diyanet personeli, Erbaş’ın yazar Alev Alatlı’nın “Her yasal olan helal değildir” sözünü paylaşarak taziye mesajı attığını hatırlatarak, “Atama yasal olabilir ama helal değil” dediler.

BMW Anahtarını Instagram’da Paylaşmıştı

Ali Erbaş’ın kızı Merve Safa Erbaş Likoğlu, daha önce de sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelmişti. Kapattığı Instagram hesabından, BMW otomobilinin anahtarının fotoğrafını paylaşarak, “Seni istediğim an bulabilmeyi, olduğun yerden seni fırt diye alıp çıkabilmeyi o kadar isterim ki” yazmıştı.

Merve Erbaş’ın çok konuşulan bir diğer paylaşımı ise havalimanında çocuklarıyla çekilmiş bir fotoğrafıydı. Çocuklardan birinin üzerine, “Bu çocuk pandemiye denk geldi, sadece iki ülkeye gitti” yazarken, diğerine “Bu kız 13 ülke gezdi” demişti. En küçük çocuğa ise “Sen de fasulyecim, yüro 30 lira, maalesef cennet vatanımızda nereleri görebilirsen artık” yazmış ve “Hiç sesini çıkarma” diye eklemişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.