enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2862
EURO
37,1979
ALTIN
3.016,41
BIST
8.838,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C

Yıllardır çöp tesis alanı gösterilmedi, ceza CHP’li başkana kesildi

Yıllardır çöp tesis alanı gösterilmedi, ceza CHP’li başkana kesildi
Advert
25.10.2024 14:39
1
A+
A-

Rize’de Çöp Sorunu CHP’li Belediyeye Patladı

Rize’nin Pazar ilçesindeki çöp sorunu, CHP’li belediyeye ağır cezalar olarak geri döndü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, çöplerin dökülmesi için bir alan tahsis etmeyince, çöpler AKP’li önceki belediye yönetimi tarafından hazine arazilerine dökülüyordu.

CHP’nin belediyeyi devralmasıyla birlikte, daha önce para cezası kesilmeyen çöp dökülmesine göz yuman il müdürlüğü, yeni yönetime idari para cezası kesmeye başladı.

“Yere İhtiyacımız Var”

Pazar Belediye Başkanı Neşet Çakır, ilçede çöpleri dökecek bir alan tahsisi sorunu bulunduğunu belirterek, önceki yönetimlerde de çöplerin aynı şekilde döküldüğünü söyledi:

“Araklı’daki sel nedeniyle çöplerimizi oraya gönderemedik. Kendi sahalarımızda eritmeye çalıştık. Hazine arazisine boşaltırken ihbar edildi ve Bakanlığa intikal etti. Ceza kesildi. Bu konuda Rize Valisi ile görüştüm ve mahallelerden çöp almayacağımı açıklayacağımı söyledim.”

“Biz belediyeler olarak çöpleri topluyoruz, ancak dökmek için Çevre, Şehircilik Müdürlüğü’nden yer tahsisi gerekir. İlçemizde bu sorun yıllardır sürmekte. Ben birkaç gün çöp döktüm ve ceza bana kesildi. Vali, ‘Çöpü açık alana boşalt’ dedi ve ben de bir hafta yaptım.”

“Araklı tesisi faaliyete geçince çöpü oraya gönderdik. Ancak Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü’nden toplantı istedim. Bakanlık bize döküm tesisini göstermeli. Eğer uzak bir yer gösterilirse, yakıt ve amortisman masraflarımı karşılamaları gerekir. Belediyemizin bu borcu ödemesi mümkün değil. Karara mahkemeye itiraz edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.