enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2725
EURO
37,1988
ALTIN
3.014,95
BIST
8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

İşte bu yüzden bazı insanlar hep hasta bazılarıysa asla hasta olmuyor

İşte bu yüzden bazı insanlar hep hasta bazılarıysa asla hasta olmuyor
Advert
24.10.2024 16:45
2
A+
A-

Başlık: Soğukta Hastalanmamak İçin Önemli Bir Faktör

Soğuk havalarda bazıları sık sık hasta olurken, bazıları hiç olmaz. Yale Üniversitesi’ndeki bir araştırma, bunun nedeninin sağlıksız alışkanlıklar olduğunu ortaya koydu.

Soğuk algınlığı virüsleri vücuda girdiğinde, koruma sağlamak için burun ve akciğerlerdeki hücreler bariyer oluşturur. Araştırmacılar, bu hücrelerin virüslere nasıl tepki verdiğini inceledi.

Her iki tür hücre de aynı koşullara maruz bırakıldı ve soğuk algınlığına neden olan virüsle karşılaştırıldı. Sonuçlar, burun hücrelerinin virüse karşı daha güçlü tepki verdiğini, bronşiyal hücrelerin ise oksidatif strese daha güçlü tepki verdiğini gösterdi.

Stresin Etkisi

Araştırmacılar, belirli stres türlerinin hava kirliliği, UV ışınları veya sigara kullanımı gibi faktörlerden kaynaklandığını belirtti. Araştırmalar, stres seviyeleri arttıkça hücrelerin soğuk virüslerine karşı savunmalarının zayıfladığını gösterdi.

Nikotinin Rolü

Araştırmacılar, hücrelerin zayıflamasının nedenlerini araştırmak için burun hücrelerini nikotine maruz bıraktılar. Sonuçlar, nikotin maruziyetinin hücreleri daha duyarlı hale getirdiğini gösterdi.

Bu nedenle, sık sık hastalanan kişilerin soğuk mevsim öncesinde stres faktörlerini göz önünde bulundurmaları ve önlem almaları önemlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.