enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2646
EURO
36,9922
ALTIN
2.993,88
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C

Dünyaca ünlü restoran zinciri 150 şubesini kapatıyor

Dünyaca ünlü restoran zinciri 150 şubesini kapatıyor
Advert
23.10.2024 19:57
1
A+
A-

Denny’s 150 Restoran Kapatıyor

Denny’s, mali stratejilerini iyileştirmek ve operasyonlarını optimize etmek için Amerika Birleşik Devletleri’nde 150 restoranını kapatacağını duyurdu. Karar, iki aşamalı bir süreçte uygulanacak.

Eski ve Verimsiz Restoranlar Hedefte

Kapatılacak restoranlar çoğunlukla eski, ekonomik olarak yenilenmesi zor veya düşük performans gösteren yerlerde bulunuyor. Bazıları onlarca yıldır faaliyet gösteriyor ve modern standartlara uyum sağlamakta zorlanıyor.

Yeniden Yapılandırma

Denny’s şu anda ABD’de 1.358 restorana sahip. Özellikle Kaliforniya, Teksas, Florida ve Arizona gibi eyaletlerde güçlü bir varlığı var. ABD dışındaki Kanada’da da 167 restoranı bulunuyor. Hangi restoranların kapatılacağına dair net bir bilgi yok.

Hisse Senedi Değeri Düştü

Kapanma haberinin ardından Denny’s hisse senetleri önemli ölçüde düştü. Şirketin mali sonuçları analist beklentilerini karşılayamadı ve hisseler %18 değer kaybetti. Yıllık bazda hisseler %50 geriledi.

Uzun Vadeli Plan

Denny’s yöneticisi Stephen Dunn, kapanmaların uzun vadede şirketin finansal performansını artırmayı ve daha verimli bir iş modeli oluşturmayı amaçladığını söylüyor. Bu stratejinin birçok franchise sahibine de fayda sağlayacağını öne sürüyor.

Rekabetin Etkisi

Denny’s’in kapanma kararı, restoran sektöründeki yoğun rekabetin ve zorlu ekonomik koşulların bir yansıması olarak görülüyor. Şirket, kapatılacak yerlerin yerine daha kârlı restoranlara odaklanmayı, müşteri deneyimini iyileştirmeyi ve operasyonel maliyetleri düşürmeyi hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.