enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2327
EURO
37,0051
ALTIN
3.025,46
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Zamanı silinen adam: 63 yaşında ama 24 yaşında gibi uyandı

Zamanı silinen adam: 63 yaşında ama 24 yaşında gibi uyandı
Advert
22.10.2024 21:14
1
A+
A-

İtalya’da Yaşanan İlginç Olay: 39 Yılını Kaybetmiş Bir Adam

Roma’da 2019’da gerçekleşen bir trafik kazası sonrasında komaya giren Luciano D’Adamo, 39 yıl önceki hayatına sıkışmış bir şekilde uyandı. 63 yaşındaki Luciano, gözlerini açtığında kendini hâlâ 24 yaşında sanıyordu. Kaza, hafızasında derin bir uçurum oluşturarak onu 1980’e hapsetmişti.

1980’de Sıkışmış Bir Hayat

Luciano’nun son hatırladığı anlar, Mart 1980’de Roma’daki evinden çıktığı ve bir darbe hissettikten sonra her şeyin karardığı zamandı. Uyandığında karşısında, 19 yaşındaki nişanlısı olarak hatırladığı kadını gördü. Oysa ki karşısındaki kadın, 39 yıllık hayatına eşlik etmiş olan eşi Monica’ydı. Luciano, eşini tanıyamadı.

GPS Şaşkınlığı

Kazanın neden olduğu hafıza kaybı, Luciano’nun hayatını sürdürdüğünü düşündüğü 1980’den sonra yaşananları tamamen silmişti. Oysa gerçekte 63 yaşına gelmiş, oğlu ise 30’lu yaşlarına ulaşmıştı. Hatta daha şaşırtıcı olan, teknolojiyle ilgili yaşadığı büyük şoktu. Akıllı telefonlar, GPS cihazları ve modern dünyanın diğer yenilikleri, ona bilim kurgu dünyasından fırlamış gibi görünüyordu. Özellikle arabada GPS sesinin yön tarif etmesi onu hayrete düşürmüştü.

Yüzleşme ve Zorluklar

Luciano’nun hayatındaki en zorlu anlardan biri, aynaya baktığı andı. Karşısında gördüğü yaşlı adamı tanımakta güçlük çekti. Hafızası, yılların getirdiği değişimleri ona unutturmuştu. Bu nedenle kendi yaşlanmış yüzü, onun için bir yabancı gibiydi.

Anıların Kısmi Dönüşü

Kazanın üzerinden geçen beş yıl boyunca Luciano, doktorlar ve psikologlarla birlikte kayıp anılarını yeniden kazanmaya çalıştı. Ancak yalnızca bazı küçük hatıralar geri döndü. Bunlar arasında ilk torununun doğduğu yıl olan 2014’e ait birkaç ayrıntı vardı.

Duygusal Mücadele

Luciano’nun hafıza kaybı, aynı zamanda duygusal olarak da büyük bir yük oluşturdu. Kendini 24 yaşında zannederken, aniden yetişkin bir oğula ve torunlara sahip olduğunu öğrenmek, onun için sarsıcıydı. Hâlâ birçok şeyi yeniden öğrenmeye çalışıyor. Örneğin, uçağa hiç binmediğini söylerken, eşi ona Paris’e birlikte gittiklerini hatırlatıyor. Ancak Luciano, bu anıları yaşamış olmasına rağmen onları hatırlamıyor.

Adalet Arayışı ve Yeni Bir Yaşam

Kazanın ardından sürücü hiç bulunamadı ve Luciano hâlâ bu olayla ilgili adalet arıyor. Bununla birlikte, hayatına yeniden entegre olmaya çalışan Luciano, bir okulda çalışmaya başladı ve günlük yaşamına ayak uydurmaya çalışıyor. Geçmişiyle bağ kurmaya çalışan adam, modern dünyada yeni bir yol bulmaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.